Apel pentru strângerea de informaţii despre grupul cu dublă identitate din Hong Kong

Captura foto a documentului emis de WOIPFG pentru a obţine informaţii despre membrii Asociaţiei Tineretului din Hong Kong, acuzaţi că sunt un grup comunist cu dublă identitate.
Captura foto a documentului emis de WOIPFG pentru a obţine informaţii despre membrii Asociaţiei Tineretului din Hong Kong, acuzaţi că sunt un grup comunist cu dublă identitate. (Screenshot / Epoch Times)

Membrii Asociaţiei pentru Tineret din Hong Kong, judecând după chipurile lor din fotografii, nu sunt genul de oameni pe care ai vrea să îi întâlneşti pe o alee întunecoasă. Un document proaspăt emis, care solicită informaţii despre manifestările grupului, îi înfăţişează (pe membrii HKYCA - n.trad.) rânjind fioros, cu pumnii strânşi şi având căutături răutăcioase, lansând invective. În unele dintre fotografii, aceştia ţin fluieraşe sau trompete mici din plastic în gură, instrumente folosite pentru a le distrage atenţia şi a-i enerva pe practicanţii disciplinei spirituale Falun Gong, precum şi pentru atacarea zilnică a grupului acestora din Hong Kong.

Încă din vara anului 2012, Asociaţia pentru Tineret a rătăcit pe străzile Hong Kong-ului, ocărând grupurile Falun Gong şi atârnând postere propagandistice prin care atacau practica. Activităţile lor s-au desfăşurat, în cea mai mare parte, nestingherite de poliţie, însă, au ajuns o sursă de frustrare tot mai accentuată pentru oamenii de rând ai Hong Kong-ului. Mass-media din Hong Kong s-a concentrat recent asupra apelului revoltat către poliţie al unui profesor de şcoală pe nume Lam Wai Sze, pe 14 iulie. Poliţia nu a acţionat în niciun fel, când membrii HKYCA au blocat atunci un protest Falun Gong cu bannerele lor mari pe străzile Mong Kok-ului, un sector comercial aglomerat.

Acum, o asociaţie de anchetare şi activism din străinătate încearcă să publice numele şi faptele ruşinoase ale tuturor membrilor HKYCA pe care îi pot identifica. Organizaţia Mondială de Investigare a Persecuţiei FalunGong (WOIPFG - n.trad.) este specializată în cercetarea amănunţită a internetului chinezesc şi, uneori, poartă convorbiri telefonice constructive cu oficiali din China, în scopul schiţării modului de organizare şi conducere a persecuţiei purtată împotriva Falun Gong în China.

Dat fiind faptul că HKYCA funcţionează ca o ramură a acelei campanii în Hong Kong, WOIPFG a lansat acum un apel pentru obţinerea de informaţii despre membrii acestui grup. Un reporter din partea revistei Next din Hong Kong a descoperit anterior că acest grup împarte acelaşi sediu şi aceiaşi angajaţi cu Biroul 610 din Shenzhen. Biroul 610 reprezintă o agenţie a Partidului ce funcţionează în afara legii şi care a fost înfiinţată pentru a coordona campania anti-Falun Gong.

În acest document, au fost afişate numele a şase dintre membrii HKYCA, în timp ce alţi 71 sunt, pur şi simplu, expuşi prin fotografii care nu le fac o reclamă bună.

WOIPFG solicită publicului să trimită informaţii despre membrii HKYCA care să conţină: „numele de familie, prenumele, arborele genealogic, istoricul afacerilor desfăşurate, sursele de venit şi persoanele de legătură din China continentală”.

Wang Zhiyuan, directorul WOIPFG, a afirmat într-un interviu telefonic că grupul „aparţine Biroului 610 din China continentală”, iar acest organism există specific pentru a persecuta Falun Gong. Acţiunile lor îndreptate contra practicanţilor Falun Gong au devenit din ce în ce mai agresive în Hong Kong. Apelăm la oameni să ne ajute în obţinerea de dovezi documentate despre infracţiunile lor, a precizat acesta.

Odată ce vor primi materialul informativ, a afirmat Wang, anchetatorii WOIPFG vor încerca să stabilească corespondenţe cu alte date publice, inclusiv cu cele de pe pagina web a Asociaţiei pentru Tineret, precum şi cu informaţii din alte surse.

„Noi vom face publice dovezile comportamentului lor infracţional,” a declarat Wang, cum ar fi imaginile în care îi hărţuiesc pe practicanţii Falun Gong pe stradă. Practicanţii afirmă că membrii Asociaţiei pentru Tineret au făcut lucruri cum ar fi să le sufle cu fluieraşul drept în faţă şi să le lovească încheieturile mâinilor cu stâlpii de lemn folosiţi pentru a ţine bannere. „Ei au făcut acele lucruri în văzul lumii”, a menţionat Wang. „Însă, noi nu vom publica datele lor personale.” Informaţiile respective, a precizat acesta, vor fi predate autorităţilor judiciare.