Antonescu: Atitudinea preşedintelui la NATO mi se pare penibilă, jenantă, compromiţătoare

Presedintele Traian Basescu si presedintele PNL, Crin Antonescu. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
21.05.2012

Crin Antonescu, copreşedintele USL  a catalogat, luni, drept “penibilă” şi “jenantă” prestaţia preşedintelui Traian Băsescu la NATO.

“Mi se pare penibilă, jenantă, compromiţătoare pentru noi toţi încă o dată atitudinea preşedintelui”, a declarat Crin Antonescu.

“Mie îmi este ruşine să fiu în felul acesta reprezentat indiferent ce opţiuni politice avem, ce culoare avem. Mie mi se pare că noi românii nu putem fi reprezentaţi în acest mod mârlănesc. Nu ştiu ce cuvânt să găsesc, îmi pare rău şi cred că puteţi şi dvs si toţi cei care urmăresc viaţa politică atitudinea, conduita şefilor de stat pe care îi vedem în alte părţi, şefilor de stat pe care i-am avut, cu bunele şi cu relele lor şi veţi vedea că aşa ceva nu se întâmplă nicăieri şi nu s-a mai întâmplat. Ca la noi la nimenea. Şi asta e un lucru absolut jenant, care ne compromite”, a mai comentat şeful PNL.

Întrebat dacă este loc de coabitare pe scena politică actuală, preşedintele PNL a spus că, în primul rând, este vorba de “ comportamentul unui om care are obligaţia de a reprezenta România”.  “Nu este vorba de coabitare sau de noţiuni din astea elevate, este vorba de comportamentul unui om care are obligaţia de a ne reprezenta şi care ne reprezintă aşa cum aţi văzut”.

Preşedintele PNL a precizat că în cazul atitudinii pe care o adoptă preşedintele Traian Băsescu „ e greu să mai repari ceva”.  „În popor se spune că după cei 7 ani de acasă e greu să mai repari ceva. Mai repari în timpul şcolii. La vârsta asta nu cred că mai poate face nimeni ceva, la vârsta asta a domnului preşedinte”, a conchis Antonescu.

reporter: Diana Bangălă

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor