Antonescu acuză: Ghiţă exercită presiuni asupra lui Ponta prin România TV

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
22.11.2013

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a acuzat, joi seară, la Digi 24, că deputatul Sebastian Ghiţă exercită, prin intermediul postului său de televiziune România TV, "presiuni evidente asupra unui om cu atâta putere, ca Victor Ponta".

Crin Antonescu vine astfel să explice ce a vrut de fapt să spună când a afirmat că există o presiune din PSD "şi poate şi din zona unor oameni influenţi în servicii" pentru ca Ponta să candideze la prezidenţialele de anul viitor, afirmând că la Ghiţă şi alţii asemenea lui s-a referit în declaraţiile despre "presiunile" puse asupra premierului:

"Există în PSD, sau în orice caz în anturajul domnului Ponta, domnul deputat actualmente Sebastian Ghiţă. Domnul Sebastian Ghiţă lasă de foarte multă vreme să se înţeleagă că e aşa, un fel de... aproape un reprezentant aşa în viaţa politică şi economică al serviciilor. Lasă să se înţeleagă, repet. Probabil că e şi profitabil, nu ştiu. Nu înseamnă că Serviciile l-au investit vreodată cu asta, pur şi simplu, sunt foarte multe categorii de oameni foarte întreprinzători, care au aşa idei, şi din care pot câştiga şi bani", a declarat Antonescu.

Liderul PNL a amintit un scandal în care era implicat fostul senator PNL Roşca Stănescu, când Sebastian Ghiţă ar fi dat un comunicat care afirma că oamenii vechii Securităţi s-ar fi "aciuat" în jurul lui Stănescu, în timp ce "oamenii noii securităţi, serviciilor luminate, pro-americane, pro-occidentale sunt exemplificaţi" din zona de vârstă şi de acţiune a lui Ghiţă, scrie Mediafax.

"În momentul în care vezi şi nu-ţi explici de ce un asemenea om exercită clar prin postul de televiziune pe care îl conduce, prin alte afirmaţii, presiuni evidente asupra unui om cu atâta putere ca Victor Ponta, putere în partid, putere în Guvern, putere în acest stat, ai în vedere şi spui „dom'le, s-ar putea ca asupra lui să fie şi astfel de presiuni”. Nu am făcut afirmaţia că serviciile s-au apucat să susţină candidaţi, n-am avut în vedere toate serviciile, nu l-am avut în vedere pe domnul Maior, ca să se liniştească şi domnul Băsescu", a concluzionat Antonescu.

"Oameni de genul Sebastian Ghiţă, care se legitimează pe drept sau pe nedrept ca fiind influenţi pe acolo sau, în fine, sprijiniţi de acolo, pot face presiuni politice chiar asupra cuiva ca Victor Ponta. Asta am spus, eu nu am vorbit aici nici de şefii serviciilor, nici de restul oamenilor care lucrează în servicii, pe care nu-i cunosc şi nici nu trebuie să-i cunosc", a adăugat liderul liberal.

Antonescu a declarat că afirmaţia sa referitoare la presiunea unor oameni influenţi în servicii pentru candidatura la prezidenţiale a lui Ponta nu constitutie o acuzaţie la adresa preşedintelui PSD, dar se pare că aceasta i-a afectat atât pe Ponta, cât şi pe liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, care „au fost cuprinşi de nervozitate şi chiar un fel de ţâfnă”.

În acelaşi timp, liberalul a susţinut că ia foarte în serios declaraţiile lui Ponta potrivit cărora nu intenţionează să candideze la prezidenţiale anul viitor.

România TV, postul lui Sebastian Ghiţă, este cunoscut ca o "portavoce" a premierului român, locul unde Ponta apare pentru a da interviuri ori de câte ori are de transmis public un mesaj, fără a fi deranjat de întrebările incomode din partea unor jurnalişti "băsişti" sau "exaltaţi". România TV l-a însoţit pe Ponta şi în vizită în SUA, încropind un studio în Washington, special pentru ca Ponta să poată transmite informaţii despre întrevederile sale cu oficialii americani.

Antonescu are o problemă personală cu postul lui Ghiţă.

"Postul acela TV duce o luptă împotriva mea de mai multe luni, dar nu cum o duc şi alţii, cu atacuri, comentarii, răstălmăciri, ci cu minciuni şi făcături de felul acesta. Eu nu vreau să leg aceste două lucruri: acordul meu cu Victor Ponta are altă deschidere, altă destinaţie. Pe mine mă interesează că nu se poate ca această mizerie, ca această fărădelege să continue să inunde presa românească", a precizat liderul liberal la începutul lunii noiembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor