Antonescu a numit un preşedinte interimar la Senat

Vicepreşedintele Senatului, Petru Filip (PSD), a fost numit în funcţia de preşedinte interimar al Camerei Parlamentului de către actualul lider al instituţiei, Crin Antonescu.
Crin Antonescu (Lavinia Savu / Epoch Times)
Cristina Boiangiu
10.07.2012

Vicepreşedintele Senatului, Petru Filip (PSD), a fost numit în funcţia de preşedinte interimar al Camerei Parlamentului de către actualul lider al instituţiei, Crin Antonescu. Decizia a fost luată deoarece Antonescu urmează să preia mandatul de preşedinte interimar al României de la Traian Băsescu, suspendat în urma votului de vineri, din Parlament.

În mod normal, pe perioada vacanţei parlamentare, preşedintele Senatului deleagă atribuţiile sale unui vicepreşedinte din Biroul permanent, însă acum delegarea s-a făcut într-o împrejurare specială, când preşedintele instituţiei a fost nevoit să renunţe la funcţie pentru a reprezenta statul român de la Cotroceni.

După ce se va încheia mandatul lui Antonescu ca preşedinte interimar, lucru posibil cel mai curând după referendumul de pe 29 iulie, el urmează se revină în funcţia de preşedinte al Senatului.

Curtea Constituţională a decis luni că Antonescu poate prelua funcţia de preşedinte interimar al ţării, constatând că procedura de suspendare a lui Traian Băsescu din funcţia de şef al statului a fost respectată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor