Antonescu a criticat anumite aspecte din raportul pe justiţie, care "exced atribuţiile CE"

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat că în proiectul raportului pe justiţie al Comisiei Europene apar "nişte teme şi decizii care exced nu numai MCV, dar şi atribuţiile CE" şi că speră că acestea să nu mai fie trecute în raportul final.
Crin Antonescu la recepţia de la Ambasada Franţei cu ocazia Zilei Nationale a Franţei (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
17.07.2012

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat că în proiectul raportului pe justiţie al Comisiei Europene apar "nişte teme şi decizii care exced nu numai MCV, dar şi atribuţiile CE" şi că speră că acestea să nu mai fie trecute în raportul final.

"Pot să fac şi eu o critică din capul locului şi anume că acolo apar nişte teme şi decizii care exced nu numai MCV, dar şi atribuţiile CE. Primul lucru care sare în ochi este că, deşi MCV are nişte zone foarte clare, el este extins cu consideraţii şi cu puncte de vedere sau chiar măsuri de natură strict politică. Discutăm despre ceea ce ştim în acest moment că ar circula. (...) Sper ca în forma finală, oficială a raportului să dispară", a spus Antonescu.

El a mai precizat că nu s-a schimbat nimic în legislaţia sistemului judiciar din România şi nimeni nu poate indica vreo obstrucţionare a justiţiei.

"România nu e în situaţia de a i se testa, verifica şi monitoriza angajamentul faţă de valorile democratice. Financial Times vorbeşte din auzite incorect. Nu cred că se poate pune problema ca nişte lideri europeni să aibă nişte trimişi care să monitorizeze angajamentul României faţă de democraţie. Deşi MCV are zone de interes, el este extins cu consideraţii şi cu puncte de vedere de natură strict politică. E normal să existe nişte critici în acest raport, dar dacă aceste critici sunt justificate trebuie să genereze măsurile care se impun. Acolo ar putea apărea referiri la teme şi decizii care exced atribuţiile Comisiei Europene, cum ar fi un fel de interdicţie pentru autorităţile române de exercitare a dreptului de a acorda graţierea", a precizat Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor