Anticorupţie.md: La Aeroportul Mărculeşti s-a făcut trafic ilegal de arme, delapidări de milioane şi dezasamblate MIG-uri

Aeroportul Internaţional Mărculeşti (R. Moldova)
Aeroportul Internaţional Mărculeşti (R. Moldova) (gov.md)

Tranzacţii ilegale cu armament, scheme de creare a datoriilor false, licitaţii trucate şi sustrageri de piese de la aparatele de zbor sunt abuzuri depistate la Aeroportul Internaţional Mărculeşti, în 2018, de către Vladimir Maiduc, fost director interimar, timp de şase luni, al acestei întreprinderi de stat.

Potrivit anticorupţie.md, de pe Aeroportul Mărculeşti s-a vândut constant armament şi muniţii, inclusiv pentru MIG-uri, în unele cazuri la preţuri foarte joase. „De exemplu, ministrul Şalaru a vândut trei unităţi de complex S 125 contra 600.000 de dolari. Din aceşti bani, niciun bănuţ nu a ajuns la Aeroportul Mărculeşti. Rachetele au fost revândute ulterior contra 6 milioane de dolari de către firma ucraineană.”

„Această practică a existat în mandatele mai multor miniştri ai Apărării din ultimii ani. În unul dintre aceste cazuri, o firmă ucraineană, după ce a cumpărat rachete de pe Aeroportul Mărculeşti, le-a vândut organizaţiei teroriste „Statul Islamic”, fapt consemnat în rapoartele NATO”, mai transmite sursa citată.

Despre toate încălcările au fost sesizate procuratura şi instituţiile din conducerea statului, dar cele câteva dosare penale pornite, în scurt timp au fost clasate.

Toate dezvăluirile făcute, cu documente, miercuri, 17 iulie, de către Vladimir Maiduc în cadrul Clubului Jurnaliştilor de Investigaţie de la Chişinău le puteţi citi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe