Antena 1 şi 3, somate de Fisc să evacueze sediul. Mihai Gâdea şi colegii săi fac apeluri disperate

La scurt timp după ce şeful ANAF Gelu Diaconu a fost demis în urma scandalului de corupţie în care este implicat, agenţii Fiscului au început să facă paşi concreţi în vederea recuperării prejudiciului din dosarul ICA, dosar în care a fost condamnat patronul Antenelor, Dan Voiculescu.
Gadea
Gadea (youtube.com)

ANAF a notificat posturile de televiziune Antena 3 şi Antena 1 să evacueze sediul din şoseaua Bucureşti - Ploieşti în termen de cinci zile lucrătoare. Anunţul a fost făcut luni, în direct, de directorul postului, Mihai Gâdea, după care a fost confirmat de ANAF în cadrul unui comunicat de presă.

"Sunt în direct la Antena 3, alături de colegii mei. ANAF ne-a cerut astăzi să eliberăm sediile în 5 zile. Ştiu şi ei, la fel de bine ca şi noi, că aşa ceva este imposibil. Urmăriţi evoluţia evenimentelor, fiţi alături de noi! Intenţionez să transmitem live, 24 din 24, această mutare care ar putea intra în cartea recordurilor. Antena 3 e aici! Unde va fi mâine?", a scris, pe contul său de Facebook, directorul Antenei 3 Mihai Gâdea.

Şi Mircea Badea şi-a exprimat revolta. Într-un mesaj postat pe site-ul său, realizatorul TV a susţinut că este vorba despre o "execuţie, nu executare. Sistemul securist vrea să ne omoare".

"Astăzi ANAF a trimis trupe şi maşini la sediile Antenei pentru a ne soma să le părăsim în cinci zile. Asta după ce trustul Intact făcuse nenumărate demersuri legale, oficiale, în scris pentru a stabili una dintre cele două variante posibile: plata unei chirii sau stabilirea unui calendar rezonabil de evacuare. N-ai cum să muţi o televiziune în cinci zile. Este imposibil. Ei stiu asta. Vor execuţie nu executare. Vom lăsa sistemul securist, mafiot să ne omoare", a declarat Mircea Badea.

De ce tocmai acum? De fapt, sentinţa definitivă în dosarul ICA - dosar în care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani - a fost dată în august 2014 şi încă de pe atunci s-a decis ca Sediul Antenei 3, clădirea-turn din Băneasa şi mai multe terenuri să fie confiscate.

De atunci, cei de la ANAF nu au fost în stare să recupereze decât 1 la sută din prejudiciul de 60 de milioane de euro provocat de mogulul Antenelor. În tot acest timp, Voiculescu şi televiziunile sale au deschis o sumedenie de procese în instanţele civile prin care au încercat să blocheze procesul de recuperare.

Şi acestea nu au fost singurele impedimente. Se pare că au existat şi probleme cu iz penal. Acum puţin timp, procurorii DNA s-au autosesizat în legătură cu neexecutarea sentinţei de recuperare a uriaşului prejudiciu din dosarul ICA.

Decizia ANAF de a da un ultimatum de 5 zile celor de la Antene vine la scurt timp după ce şeful ANAF Gelu Diaconu a fost demis, ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat.