ANI sesizează Parchetul în cazul directorului Romgaz Mediaş

Epoch Times România
06.02.2013

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a decis să sesizeze organele judiciare cu privire la posibila săvârşire de către directorul general al societăţii Romgaz Mediaş, Marcel Adrian Piteiu, a infracţiunilor de conflict de interese, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie.

"În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, precum şi a celor asimilate infracţiunilor de corupţie, de către Piteiu Marcel Adrian, Director general al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. Mediaş, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de serviciu în calitate de reprezentant legal al S.N.G.N. „ROMGAZ” S.A. Mediaş, a participat la luarea deciziilor şi a îndeplinit acte, în procesul de atribuire a contractelor de achiziţii publice, prin aprobarea de referate de necesitate, documentaţii de atribuire, rapoarte şi hotărâri privind desemnarea ofertelor câştigătoare şi prin încheierea de contracte comerciale cu S.C. Aprov S.A. Mediaş (societate la care acesta a deţinut, în perioada 2001 – 2005, calitatea de administrator), beneficiul patrimonial obţinut fiind în cuantum de 66.454.374,17 Lei (aprox. 15.218.442 de euro)", se precizează într-un comunicat remis presei de ANI.

În perioada 18 martie 2005 - 19 ianuarie 2009, Marcel Adrian Piteiu a exercitat, succesiv, în cadrul Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. Mediaş, funcţiile de director general adjunct (începând cu data de 18 martie 2005), director – Direcţia Explorare (începând cu data de 15 iunie 2007) şi director general (începând cu data de 19 ianuarie 2009). Piteiu a mai deţinut şi funcţia de administrator în cadrul societăţii S.C. Aprov S.A. Mediaş, în perioada 7 noiembrie 2001 - 25 mai 2005.

În exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, Piteiu, în calitate de reprezentant legal al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. Mediaş, a participat la luarea deciziilor şi a îndeplinit acte, în procesul de atribuire a contractelor de achiziţii publice, prin aprobarea de referate de necesitate, documentaţii de atribuire, rapoarte şi hotărâri privind desemnarea ofertelor câştigătoare şi prin încheierea de contracte comerciale cu S.C. APROV S.A. Mediaş, societate care, astfel, a realizat încasări în valoare totală de 66.454.374,17 de lei, se mai arată în comunicat.

"Având în vedere cele de mai sus, s-a dispus sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila săvârşire de către Piteiu Marcel Adrian, director general al Societăţii Naţionale de Gaze Naturale ROMGAZ S.A. Mediaş, a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită de Codul Penal al României, precum şi a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie", precizează ANI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor