Angela Merkel: Trebuie să cooperăm cu Rusia şi cu SUA în privinţa crizei din Siria

Cancelarul federal german, Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimir Putin.
Cancelarul federal german, Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimir Putin. (JOHN MACDOUGALL / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
13.09.2015

Cancelarul german Angela Merkel a declarat, sâmbătă, că ţara sa, precum şi celelalte puteri europene, trebuie să colaboreze cu Rusia şi cu Statele Unite în vederea rezolvării crizei din Siria, relatează Reuters.

Declaraţia Angelei Merkel a fost făcută înaintea unei întâlniri care a avut loc sâmbătă seară, la Berlin, între miniştrii de Externe ai Germaniei, Rusiei, Franţei şi Ucrainei, principala temă de discuţii fiind problema Ucrainei.

Anterior, preşedintele american Barack Obama a avertizat Rusia că oferirea de asistenţă militară preşedintelui Siriei, Bashar al-Assad, este o greşeală şi a criticat noile mişcări ale Kremlinului din regiune.

"Strategia Rusiei de a oferi susţinere regimului Bashar al-Assad este o eroare, o strategie menită să eşueze. Trebuie să transmitem Rusiei că nu poate să ofere în continuare susţinere regimului sirian. S-ar putea să ne împiedice să ajungem la o soluţie politică care este atât de necesară pentru a aduce din nou pacea în Siria", a declarat Barack Obama.

Moscova a insistat asupra faptului că intensificarea activităţii sale militare în Siria nu are ca scop principal să-l ajute pe Assad, vechiul său aliat, să-şi consolideze puterea, ci mai degrabă vizează susţinerea efortului internaţional de a învinge ISIS, grupul jihadist care a devastat Siria şi Irakul.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a cerut vineri puterilor lumii să ajute la înarmarea armatei siriene, descriind-o ca fiind cea mai eficientă forţă împotriva Statului Islamic.

SUA şi NATO au manifestat îngrijorări cu privire la comasarea militară rusească în Siria din moment ce ambele îl văd pe preşedintele sirian Bashar al-Assad ca o cauză principală pentru criza din ţara arabă, în care au murit peste 250.000 de oameni în peste 4 ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor