Andrei Năstase: Diaspora nu îşi vede rostul la Chişinău, dacă această guvernare nu pleacă

Preşedintele Platformei DA afirmă că autorităţile de la Chişinău nu fac nimic pentru a ridica bunăstarea moldovenilor, iar cei din diasporă aleg să se întoarcă în străinătate unde au muncit zeci de ani.
Andrei Năstase, liderul Platformei civice Demnitate şi Adevăr
Andrei Năstase, liderul Platformei civice Demnitate şi Adevăr (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În contextul organizării de către Guvernul de la Chişinău a Zilelor diasporei, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, constată că în zilele ce urmează se va vorbi mult despre moldovenii plecaţi peste hotarele ţării. Persoane alese cu grijă vor fi chemate din străinătate la sediul guvernului, la diverse sedii de partid, chiar şi de către pretinsa opoziţie, pentru a le arăta respectul şi a le transmite dragostea neţărmurită a politicienilor, care prin actul lor au devalizat şi falimentat Moldova pe plan financiar şi juridic.

”Şi culmea, toi ei, cei mereu preocupaţi de "integrări", de "uniri", de "uniuni", şi aproape deloc de bunăstare, siguranţă, crearea de noi locuri de muncă, justiţie şi echitate socială pentru oameni aici, acasă, le vor cere sfatul, chipurile, vizavi de strategiile de dezvoltare a statului până în 2030”, a adăugat liderul Platformei DA într-o intervenţie live pe pagina sa de Facebook de la Aeroportul Internaţional Chişinău.

Andrei Năstase menţionează că în Aeroport a avut ocazia să discute cu mulţi oameni care totuşi au decis să plece din Moldova acolo unde se află de zeci de ani, deoarece nu-şi mai văd rostul la Chişinău.

În opinia liderului Platformei DA, pentru a readuce moldovenii acasă urmează ca ”guvernarea ipocrită aflată în complicitate cu cel care îi zice astăzi Preşedinte” să plece facând loc oamenilor buni din diasporă. ”Este inadmisibil ca o gaşcă de impostori să trăiască pe remitenţele a sute de mii de cetăţeni ai Republica Moldova.”

Reprezentanţii diasporei R. Moldova sunt invitaţi să participe în zilele de 18-20 august la două reuniuni majore organizate de către Guvern, dar şi de către activişti civici care se suprapun. Unele voci afirmă că, astfel, autorităţile de la Chişinău ar dori dezbinarea şi crearea disensiunilor între moldovenii stabiliţi peste hotarele ţării.