Alexandru Slusari: Plahotniuc este Unicul care trebuie să decidă problemele primarilor

Ilan Sor, cel care a scăpat de puşcărie denunţându-l pe Filat, ameninţă CALM în favoarea lui Plahotniuc, simte o frică diabolică faţă de acesta încât va scrie orice. Prin urmare, nivelul de mizerie şi frică din Moldova se măsoară în „şori”, dar aparatul de măsurat este controlat de Plahotniuc, consideră vicepreşedintele Platformei DA.
Ilan Shor, fostul preşedinte al Băncii de Economii
Ilan Shor, fostul preşedinte al Băncii de Economii (wikipedia.org / Ilan_Shor)

După ce primarul oraşului Orhei, Ilan Sor, a venit cu acuzaţii dure la adresa preşedintelui Congresului Aleşilor Locali din Moldova (CALM), Viorel Furdui, ameninţând chiar că va face un demers către Procuratura Generală şi alte organe competente pentru a-l investiga pe acesta din urmă pentru gestionarea mijloacelor financiare colectate drept cotizaţii din partea primăriilor locale, mai mulţi primari dar şi politicieni ar sărit în apărarea CALM specificând că s-ar dori eliminarea unei echipe profesioniste şi integre în frunte cu Viorel Furdui.

Vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari într-o postare pa contul său de Facebook se arată de părere că din atacurile la adresa Congresului Aleşilor Locali s-ar observa foarte clar traiectoria Republicii Moldova spre o dictatură.

„Şapte ani am condus o organizaţie nonguvernamentală şi a fost absolut independentă, care unea fermieri din diferite partide şi agricultori apolitici. Nu ne-a fost frică. Ne-am ocupat de politică agrară, dar nu de politică. Când aveam pentru ce, lăudam autorităţile. Dar asta se întâmpla foarte rar. De cele mai multe ori le criticam. Nu ne-a fost uşor. Guvernele Filat, Leancă şi Streleţ au cerut de la noi loialitate. Noi nu am cedat. Se supărau pe noi, dar astfel de atacuri murdare nu existau”, a menţionat Slusari.

În context, politicianul a mai punctat că în astfel de condiţii situaţia va degrada cu rapiditate, mergându-se pe ideea că „cine nu este cu noi este împotriva noastră”. Acesta a mai precizat că Congresul Aleşilor Locali a fost întotdeauna o instituţie independentă care colabora cu statul, însă niciodată nu tăcea dacă nu era de acord cu ceva, exprimându-şi mereu poziţia într-un mod corect şi apolitic.

„Însă astfel de organizaţii sunt incomode celui care îşi doreşte ca toată lumea să meargă în rând în faţa GBC (Global Business Center, sediul administrativ a lui Plahotniuc – n.r.) şi să fie angajaţi personal de el. El „este” unicul care trebuie să decidă problemele primarilor, dar nu o organizaţie nonguvernamentală, mai ales în pragul alegerilor”, a adăugat vicepreşedintele Platformei DA.

În opinia lui Alexandru Slusari, Ilan Sor nu ar fi decât o „păpuşă” care simte o frică diabolică faţă de „naşul moldovean” fiind în stare să scrie orice, la fel cum a făcut şi cu Vlad Filat, împotriva căruia a venit cu un autodenunţ la Procuratura Generală care, urmând ulterior Penitenciarul 13.

„După o încercare nereuşită de a schimba directorul Congresului Aleşilor Locali, „Napoleon de Grozeşti” a pus în funcţiune pe păpuşa sa – Shor. El simte o frică diabolică faţă de „naşul moldovean” şi scrie orice. Dacă va trebui, el va declara că Congresul Aleşilor Locali este vinovat de furtul miliardului, concesionarea Aeroportului şi de începerea conflictului transnistrean. Nivelul de mizerie şi frică din Moldova se măsoară în „şori”, dar aparatul de măsurat este controlat de Plahotniuc. Dacă nu vrem să ne înecăm în această stare, trebuie să-i susţinem pe cei care sunt atacaţi şi intimidaţi”, a conchis Slusari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe