Andrei Năstase despre dosarele lui Plahotniuc: Se pare că jocul lui dublu şi cu Estul şi cu Vestul nu mai merge

Indiferent câte anchete pe numele lui Plahotniuc s-ar desfăşura în România, Marea Britanie, Federaţia Rusă, cea mai importantă anchetă a lui Plahotniuc se va desfăşura în Moldova atunci când justiţia va fi eliberată, consideră liderul PPDA.
Andrei Năstase, preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr
Andrei Năstase, preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (The Epoch Times România)
Maria Maevschi
08.12.2017

Preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a zburat din nou în Statele Unite ale Americii, de această dată la New York, acolo unde are loc Consiliul Internaţionalei Socialiste, în calitate de vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste. Aflându-se acolo, Plahotniuc s-a întâlnit cu congresmanul Michael McCaul, preşedinte al Comitetului pentru Securitate Internă cu care a discutat despre „războiul hibrid” pe care îl duce Federaţia Rusă pe teritoriul Republicii Moldova, făcând referire la propaganda rusă, în condiţiile în care Plahotniuc este deţinătorul celui mai nociv post de propagandă rusesc retransmis în Moldova, Pervîi Canal.

Cu toate că joi, Parlamentul Republicii Moldova a votat în două lecturi, un proiect de lege de modificare a Codului Audiovizualului, care prevede stoparea retransmiterii în Moldova a ştirilor şi dezbaterilor politice şi militare ruseşti, asta nu înseamnă că vor dispărea televiziunile ruseşti din Moldova.

În opinia liderului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, toată această „tevătură cu propaganda este o fumigenă” în spatele căreia s-ar ascunde aceste acuzaţii grave de crimă care se aduc la adresa liderului PD, Vlad Plahotniuc de către organele de securitate ruseşti.

„Iată tot mai multe semnale că acest individ săvârşeşte infracţiuni şi în Est şi în Vest. Este supus urmăririi penale şi în Est şi în Vest. Se pare că jocul lui dublu şi cu Estul şi cu Vestul nu mai merge. Dacă acest coordonator al unui stat cum este Republica Moldova, ajunge să se întâlnească în Statele Unite cu un congresman, astfel de întâlniri fiind la nivelul nostru celor din opoziţie care putem să mergem acolo să promovăm o rezoluţie, dar el care este ditamai coordonator, cu două firme de lobby acolo plătite cu milioane din miliardele furate de la cetăţeni, te limitezi la un congresman întâlnit pe holurile Congresului”, a declarat Andrei Năstase în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Totodată, politicianul moldovean a ţinut să precizeze că liderul PD face jocuri şi cu Rusia, amintind de instalarea la şefia Moldovagaz a lui Vasile Botnari care ar fi mâna sa dreaptă, sau împărţeala cu preşedintele Dodon a ambasadorilor, „sunt lucrui mai mult decât evidente”.

„Faptul că Plahotniuc face jocuri duble şi cu Estul şi cu Vestul pentru a-şi păstra averile ilicit dobândite de la cetăţeni, a-şi păstra puterea, miliardul, pentru că el este marele beneficiar al furtului miliardului, Şor, Leancă etc. fiind pur şi simplu nişte instrumente ale lui, dânsul este în stare să joace şi cu albul şi cu negrul”, a adăugat Năstase.

vn context, liderul PPDA consideră că cetăţenii trebuie să înţeleagă totuşi că indiferent câte anchete s-ar desfăşura vizându-l pe Plahotniuc, fie în Rusia, Marea Britanie, România, de ce nu şi în Ţările Baltice, întrucât pe acolo ar fi trecut miliardele furate de la moldoveni, cea mai importantă anchetă se va desfăşura în Republica Moldova atunci când justiţia va fi eliberată, iar asta va avea consecinţe grave nu doar pentru el, dar şi pentru toţi cei care îl susţin. „Vom scăpa de acest individ şi politic şi penal numai consolidaţi”, a punctat politicianul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor