Conducerea PNL a transferat 56 de membri în organizaţia sectorului 1

Europarlamentarul Ramona Mănescu şi secretarul general adjunct al Guvernului, Andreea Lambru, se numără printre cei 56 de membri al PNL care au fost transferaţi la organizaţia sectorului 1.
Andrei Chiliman, Primarul Sectorului 1 (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
20.02.2013

Europarlamentarul Ramona Mănescu şi secretarul general adjunct al Guvernului, Andreea Lambru, se numără printre cei 56 de membri al PNL care au fost transferaţi la organizaţia sectorului 1. Măsura a fost criticată de Andrei Chiliman care a considerat că este vorba despre o "bătaie de joc".

"Ceea ce s-a întâmplat a fost un model tipic pentru ce înseamnă democraţie în partid pentru Crin Antonescu (...) A trimis 56 de turişti de partid în organizaţia Sectorului 1 pentru că prin prezenţa lor în Delegaţia permanentă să înlocuiască voinţa membrilor organizaţiei cu voinţa lui Crin Antonescu. Arată exact că lui Antonescu nu-i pasă absolut deloc de muncă, de membri de partid, de cei care au lucrat pentru partid şi care în 2008 l-au scos şi pe dânsul senator în sectorul 1, că-şi bate joc de muncă lor. Mă miră că domnul Antonescu nu l-a recomandat în lista respectivă şi pe prietenul lui, domnul Gigi Becali", a precizat Chiliman.

Nici fostul premier Călin Popescu Tăriceanu nu a fost de acord cu impunerea unei anumite liste de delegaţi pentru Congresul partidului.

"Ieri am asistat cu stupoare la un gest pe care nu l-am mai întâlnit până acum şi l-am mai văzut nicăieri, şi anume brusc 56 de membri ai PNL au cerut să se transfere la Sectorul 1, mulţi dintre ei membri de drept ai delegaţiei permanente (a PNL sector 1, n.r.) care are menirea să stabilească delegaţii la Congres. Se pare că există o temere la nivelul conducerii PNL cu privire la delegaţii care vor participa din partea Sectorului 1 la viitorul Congres, o temere pe care eu o găsesc total nejustificată, având în vedere că nu există nicio competiţie în momentul de faţă. Domnul preşedinte în funcţie candidează din câte ştiu...este singurul candidat pentru preşedinţia partidului, şi atunci nu văd care este motivul acestei îngrijorări", a susţinut Tăriceanu.

Chiliman şi Tăriceanu au mai criticat şi în alte rânduri măsurile luate de conducerea PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor