Macovei: "Antonescu şi Ponta sunt profund nocivi, cariera lor politică trebuie să se încheie"

Monica Macovei, europarlamentar PDL
Monica Macovei, europarlamentar PDL (Epoch Times România)

Recentele declaraţii ale preşedintelui Băsescu, care a afirmat că oricine, inclusiv Crin Antonescu, ar fi mai bun ca preşedinte al ţării decât "plagiatorul" Ponta, stârnesc valuri de reacţii printre politicienii români. După Raluca Turcan, care a afirmat că "mai degrabă şi-ar tăia mână dreaptă" decât să-l voteze pe Crin Antonescu, europarlamentarul PDL, Monica Macovei îşi afirmă şi ea convingerea că Antonescu reprezintă orice, numai o alternativă la preşedinţiei nu.

"Crin Antonescu nu mai reprezintă de multă vreme doctrina de dreapta şi nu poate aspira la o susţinere politică pentru Preşedinţie din partea partidelor de dreapta. Antonescu este, ca şi Victor Ponta, un politician profund nociv, iar cariera lui politică trebuie să se încheie" scrie Monica Macovei pe blogul ei.

Fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei, reaminteşte faptul că "Antonescu, Ponta şi USL au încercat o lovitură de stat în vara lui 2012, au încercat să îşi subordoneze instituţiile independente ale statului, au vrut să distrugă Curtea Constituţională şi DNA."

De altfel, ingerinţele celor doi în justiţie au avut ajuns, din păcate, de notorietate pe plan internaţional, afectând modul în are este percepută România.

Revocarea, la ordinul lui Ponta, a procurorului Papici de la conducerea DNA, vestea despre cele 22 de dosare DNA care pur si simplu se vor prescrie odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal, numărul mare de oficiali în înalte poziţii guvernamentale/parlamentare etc. gen Fenechiu, Vosganian, Dragnea, Videanu, Mitrea, Severin, Năstase (şi lista corupţilor poate continua cu zeci de nume de baroni locali declaraţi incompatibili de ANI) au adus României o tristă notorietate de ţară coruptă, atât în Europa cât şi peste ocean.

Ingerinţa premierului în justiţie a determinat Olanda să amâne "orice decizie pe tema aderării României la Schengen" până la publicarea raportului MCV, care va apărea abia la începutului lui 2014, în timp ce aderarea ar fi trebuit discutat în decembrie 2013.

SUA a avertizat, cu ocazia vizitei lui Ponta la Casa Albă, că justiţia trebuie să funcţioneze "independent" şi "eficient", dacă dorim să atragem banii investitorilor americani şi că politicul trebuie să respecte "statul de drept."

Comisarul european pe Justiţie, Viviane Reding, a declarat recent într-un interviu acordat publicaţiei Die Zeit, că România este printre ţările unde statul de drept este încălcat în mod constant şi a adăugat că Uniunea Europeană va trebui să folosească şi alte măsuri de a pune presiune pe acest gen de ţări.

Motive sunt, drept urmare, pentru că Dna Macovei să afirme că "Antonescu, Ponta şi USL vor să pună mâna pe justiţie, vor să distrugă ANI, protejează parlamentarii şi miniştrii penali în Parlament. Pentru Antonescu, Ponta şi USL, legea este obligatorie doar pentru românii de rând, nu şi pentru ei."

"Opoziţia la USL este singura alternativă sănătoasă politic şi morală, atât pentru ţară, cât şi pentru partidele de dreapta, care au obligaţia găsirii celui mai bun candidat pentru alegerile prezidenţiale." îşi încheie Monica Macovei comunicatul pe blog.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne