Ancheta FBI asupra emailurilor lui Clinton ar putea afecta puternic alegerile prezidenţiale din SUA

O anchetă FBI asupra utilizării serverului privat de email de către fostul secretar de stat american Hillary Clinton s-ar putea termina într-un “mare haos” pentru cursa prezidenţială din 2016, a declarat un analist.
Fostul secretar de stat american Hillary Clinton.
Fostul secretar de stat american Hillary Clinton. (Captură Foto)

Candidatul democrat la prezidenţialele americane a avut sâmbătă o întâlnire de trei ore şi jumătate cu reprezentanţi ai FBI, ca parte a investigaţiei.

„FBI se apropie probabil de finalizarea investigaţiei sale... şi rezultatele vor fi anunţate relativ curând”, a declarat redactorul şef şi directorul website-ului AttacktheSystem.com, Keith Preston.

Rezultatul anchetei ar trebui să determine dacă Hillary Clinton a recurs la încălcarea regulamentelor Departamentului de Stat şi dacă mijloacele adoptate de ea reprezintă o „utilizare eronată a informaţiilor secrete”, a declarat el.

S-ar putea ca FBI-ul să concluzioneze că „legile federale privind securitatea naţională” au fost încălcate.

„Dacă se întâmplă acest lucru, atunci va depinde de Departamentul Justiţiei să determine dacă o va încrimina penal pe Hillary Clinton”.

Preston a făcut o referire la o întâlnire între soţul fostei Prime Doamne, Bill Clinton, şi procurorul general al SUA Loretta Lynch, afirmând că, „aparent, fostul preşedinte încearcă să îşi folosească influenţa pentru a aranja rezultatul acestei investigaţii”.

Lynch ar putea fi presată să „evite orice tip de acuzaţii penale”, a precizat Preston, adăugând că „va fi o situaţie foarte dificilă pentru procurorul general ... deoarece ea se va afla practic în poziţia de a iniţia un proces penal împotriva candidatului prezidenţial din propriul său partid”.

Utilizarea serverului privat de email de către Clinton, din poziţia de secretar de stat, în timpul administraţiei preşedintelui Barack Obama, a fost folosită ca un mijloc pentru a o înlătura pe fosta Primă Doamnă din campania prezidenţială.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe