Ancheta Consiliului Naţional de Etică în cazul Ioan Mang începe vineri

Epoch Times România
11.05.2012

Consiliul Naţional de Etică va începe vineri o anchetă în cazul ministrului Educaţiei, Ioan Mang, acuzat de plagiat.

 

"Va fi vineri o şedinţă a Consiliului Naţional de Etică în care va începe ancheta cazului. Nu pot să spun cât va dura şi cât de repede vor reuşi cei 11 membri să vină cu un verdict. Noi, Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, nu putem să facem niciun fel de presiune pe ei, aşa cum nimeni nu face presiune pe instanţele de judecată să se pronunţe repede sau într-un anume fel pe o anumită speţă", a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), Dragoş Ciuparu.

Potrivit acestuia, Consiliul Naţional de Etică poate să îl audieze pe ministrul Educaţiei în cazul în care consideră necesar acest lucru.

"Ministrul Ioan Mang poate fi audiat. Dacă dânşii consideră că sunt aspecte de lămurit cu privire la caz sunt obligaţi să îl audieze ca să se lămurească asupra tuturor chestiunilor legate de caz. Mâine vor fi cazurile repartizate unui grup de lucru", a spus şeful ANCS.

El a adăugat că, în funcţie de cât de repede se va întocmi un raport preliminar, acesta va fi discutat în plenul Consiliului şi apoi va fi votat.

"Trebuie să fie un vot de cel puţin 8 din 11 membri care să voteze că este plagiat. Dacă aceste condiţii sunt întrunite, atunci se înaintează Direcţiei juridice a MECTS pentru validare şi când este validat devine public pe site", a explicat Ciuparu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor