Anca Boagiu: Şova să plece pe uşa din dos, demisia e prea nobilă pentru el

Parlamentul României, şedinţa comună a Comisiilor pentru afaceri  europene. În imagine, Anca Boagiu
Parlamentul României, şedinţa comună a Comisiilor pentru afaceri europene. În imagine, Anca Boagiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL, Anca Boagiu semnalează faptul că ministrul Dan Şova creează diversiuni pentru a nu răspunde la cele două probleme importante ridicate ieri în privinţa aşa-zisei desecretizări a contractului Bechtel:

1. Desecretizarea contractului iniţial cu Bechtel semnat de Adrian Năstase în 2003 şi

2. Contractele încheiate şi comisioanele încasate de firmele de avocaţi ale familiei Şova.

Menţionăm că deja infamul contract cu Bechtel a fost semnat în plină guvernare PSD, între anii 2003-2004, de guvernul Năstase, avându-l ca şef al Corpului de Control al Primului Ministru pe Victor Ponta.

Fostul ministru al Transporturilor afirmă, într-un comunicat de presă remis joi redacţiei Epoch Times, că îl va ajuta pe ministrul Dan Şova să găsească contractul pe care îl dă pierdut: „Conform legii, contractul original se găseşte la Serviciul Probleme Speciale, etaj 2, camera 58. Adevărata intenţie a lui Dan Şova este de a ascunde contractul iniţial pentru a-l proteja pe Adrian Năstase, dar şi pentru a-şi proteja afacerile şi familia.”

„Este inadminsibil ca un ministru al Guvernului României să ne prostească în continuu pe toţi cu declaraţii de genul „nu am reuşit la Ministerul Transporturilor să se găsească varianta originală a contractului semnat” (declaraţie Dan Şova – 31 iulie 2013)”, spune Boagiu.

Reprezentanţii DPIIS au declarat joi că nu poate fi găsit contractul original semnat de CNADNR cu Bechtel Internaţional Inc în 2003, însă de îndată ce va fi descoperit va fi desecretizat şi făcut public: „Corpul de Control al premierului caută de trei săptămâni deja acest contract original în arhiva de la Ministerul Transporturilor, sperăm sa îl găsească. De îndată ce va fi găsit noi îl vom face public”, au precizat reprezentanţii Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS), conform Agenţiei de presă r/News.

„Dan Şova are obligaţia, cel puţin morală, să spună câţi bani au încasat pe contractele de avocatură cu Bechtel şi CNADNR şi să ne spună şi cât de „cinstit” au negociat el şi familia lui, în calitate de avocaţi, pentru statul român. Acest “criminal al marii infrastructuri româneşti” trebuie să plece cât mai repede din Guvern, pe uşa din dos, pentru că demisia ar fi prea nobilă pentru el.”, mai adaugă Anca Boagiu.

Firma americană Bechtel a primit până acum de la statul român, 1,4 miliarde de euro pentru cei 52 de kilometri de autostradă predaţi.

Conform declaraţiilor făcute de prim-vicepreşedintele PDL, la semnarea contractului cu Bechtel, compania americană a fost reprezentată de firma de avocatură Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, având pe mama vitregă a lui Dan Şova, Ana Diculescu Şova, ca avocat al companiei americane, iar Statul Român de controversata avocat Simona Neagu (runda 2004, care ulterior a ajuns să lucreze pentru Diculescu) şi apoi Adrian Raţiu, asociat cu Dan Şova (celelalte runde).

Formal, Dan Şova nu se află în conflict de interese nici măcar în situaţia prezentată. Potrivit declaraţiei de interese, s-a retras din toate firmele şi nu are afaceri cu statul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne