Anatol Şalaru: Igor Dodon vrea să fie un mic Stalin de Moldova

Practica de a agăţa fotografiile preşedinţilor în birourile instituţiilor de stat ar fi sovietică, consideră ministrul Apărării,care a dat ordin ca acestea să fie scoase. Dodon promite că Şalaru va fi demis şi trimis la închisoare pentru toate ilegalităţile comise.
Anatol Şalaru, fostul ministru al Apărării
Anatol Şalaru, fostul ministru al Apărării (facebook.com / anatol.salaru)

Ministrul Apărării, Anatol Şalaru, a dispus, marţi, ca în toate unităţile Armatei Naţionale portretele oficialilor moldoveni să fie înlocuite cu portretele eroilor naţionali sau figuri marcante ale culturii româneşti, pentru a nu fi nevoit să plaseze portretul lui Igor Dodon în cabinetul său.

"Astăzi am transmis către toate unităţile Armatei Naţionale dispoziţia de a înlocui portretele oficialilor Republicii Moldova (preşedinte, ministru, şef al MSM etc.) cu portretele înaintaşilor noştri, domnitori, eroi naţionali sau figuri marcante a culturii româneşti", scrie Anatol Şalaru în mesajul postat pe pagina sa de facebook.

După această declaraţie, Igor Dodon a răspuns pe reţeaua de socializare ameninţându-l pe Şalaru că nu va mai fi mult timp ministru al Apărării şi menţionând că este de acord ca în toate cabinetele oficialilor din Moldova să stea portretul lui Ştefan cel Mare, ca cea mai importantă figură istorică a moldovenilor. “Noi avem istoria noastră şi personalităţile noastre, nu cele româneşti.”

“Şalaru nu va sta mult în fotoliul de ministru, înconjurat de „personalităţi ale istoriei şi culturii româneşti”. Pentru toate ilegalităţile sale, locul lui e la puşcărie. Iar acolo, pe peretele celulei, el va avea o singură fotografie a unui personaj român – Vlad Ţepeş, cu ţeapa în mână”, a adăugat socialistul.

După replica dată de Igor Dodon, ministrul Apărării citat de protv.md, a concretizat că nu are nimic cu Igor Dodon, dar consideră că practica de a atârna fotografiile preşedinţilor în birourile instituţiilor de stat este una sovietică. “Eu înţeleg că el vrea să fie un mic Stalin de Moldova şi să bage la puşcărie cum vrea şi pentru ce vrea el.”

Totuşi, Anatol Şalaru a precizat, potrivit sursei citate, că personal va instala în biroul său portretul lui Igor Dodon dacă acesta se apucă să citească literatura românească, istoria şi dacă va susţine examenul la limba română.

Menţionăm că mai mulţi internauţi au salutat iniţiativa lui Anatol Şalaru comentând pe pagina de facebook a ministrului: “Domnule ministru, sunteţi un patriot cât o ţară!”, “Nu avem un preşedinte destoinic să-i stea poza pe pereţi, în oficii, în şcoli, în public, atât cât ţara e în jalnică sărăcie. Nu au nici un merit.” O tânără a scris că se mândreşte cu această decizie, care potrivit ei, este "istorică".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe