Igor Dodon: Unii comisari europeni ar putea impune PAS şi Platformei DA să meargă cu Candu şi Şor

R. Moldova asistă la o criză în plină desfăşurare. Situaţia se agravează şi ajunge deja la limită. Ultimele sondaje au demonstrat că şansele lui Dodon scad vertiginos, „deci el se prăbuşeşte”, afirmă Victor Ciobanu.
Dodon Igor, preşedintele R. Moldova
Dodon Igor, preşedintele R. Moldova (facebook.com/Dumitru Alaiba)

Dacă în perioada următoare vor mai pleca unii deputaţi şi vom vedea că nu există majoritate parlamentară, îi voi invita în aceeaşi zi pe Zinaida Greceanîi, Pavel Filip, Maia Sandu şi Andrei Năstase şi, împreună, vom lua o decizie principială, ce facem mai departe, a declarat Igor Dodon menţionând că va propune organizarea de alegeri anticipate sau un consens naţional.

Şeful statului susţine că în spatele ultimelor evenimente de pe scena politică şi încercărilor de a debarca socialiştii de la guvernare ar sta fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc.

„Vreau să-i reamintesc Maiei Sandu şi lui Andrei Năstase, cum Filat i-a ascultat în anul 2013 pe europeni şi a făcut din nou coaliţie cu Plahotniuc împotriva lui Voronin, deşi era categoric împotrivă.

Cu ce s-au finalizat toate acestea? Acelaşi lucru se poate întâmpla acum, dacă voi din nou veţi asculta de sfaturile unor comisari care, pentru a pune o bifă în CV-ul lor precum că „au ripostat în faţa unei forţe pro-ruse”, vă vor impune să mergeţi cu Candu şi cu Şor”, a scris pe pagina sa de Facebook Igor Dodon.

Preşedintele Platformei DA, Andrei Năstase şi liderul PAS, Maia Sandu nu au comentat deocamdată aceste afirmaţii ale şefului statului.

După plecarea mai multor deputaţi PDM la Partidul „Şor” şi grupul „Pro Moldova” actuala majoritate parlamentară a rămas cu 52 de deputaţi din 101.

„Asistăm deja la o criză în plină desfăşurare. Situaţia se agravează şi ajunge deja la limită. Anumite scenarii se discută atât în cadrul actualei alianţe de guvernare, cât şi în afara acesteia.

Îmi vine greu să-mi imaginez că dna Sandu sau, eventual, Platforma DA ar vota alături de Candu-Şor o nouă majoritate”, a notat în context analistul politic Victor Ciobanu menţionând că ultimele sondaje au demonstrat că şansele lui Dodon scad vertiginos, „deci el se prăbuşeşte”.