Ambasadorul SUA la Bucureşti, are o întrevedere cu premierul Ponta

Hans G. Klemm
Hans G. Klemm (qmagazine.ro)

Noul ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, se află miercuri dimineaţă la Palatul Victoria, pentru o primă întâlnire cu premierul Victor Ponta, relatează Hotnews.

Ambasadorul american a ajuns duminică noaptea în Bucureşti, iar luni a fost primit la Palatul Cotroceni de preşedintele ţării, Klaus Iohannis.

Klemm a depus, pe 16 septembrie, jurământul în calitate de ambasador al SUA în România, într-o ceremonie la care a participat secretarul de stat american, John Kerry. Cu această ocazie, Klemm a vorbit despre relaţiile bilaterale excelente dintre România şi Statele Unite, evidenţiind statutul ţării noastre de aliat de încredere al SUA şi partener NATO.

Oficialul american a anunţat că, în noua sa calitate de ambasador, se va concentra asupra dezvoltării relaţiilor economice româno-americane. Totodată, s-a referit la combaterea corupţiei din România, precizând că oferirea de asistenţă în acest domeniu va fi una dintre priorităţile mandatului său.

Hotnews reaminteşte că, într-un mesaj făcut public duminică, cu câteva ore înainte de sosirea noului ambasador, Ambasada SUA îşi reafirma sprijinul pentru procurorii anticorupţie, pe fondul criticilor aduse de premierul Victor Ponta procurorului care l-a trimis în judecată în dosarul Rovinari - Turceni.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne