Ambasadorul rus în SUA pleacă acasă

Serghei Kisliak, o figură cheie în anchetele privind presupusul amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA de anul trecut, şi-a încheiat misiunea şi a fost chemat în ţară.
Ambasadorul rus în SUA, Serghei Kisliak.
Ambasadorul rus în SUA, Serghei Kisliak. (Getty Images)

Rolul diplomatic al lui Serghei Kisliak ca şef al Ambasadei ruse din Washington, DC, a ajuns la final sâmbătă, a anunţat ambasada pe contul său de Twitter.

Actualul ministru-consilier şi adjunct al misiunii, Denis V. Gonchar, va fi la conducerea ambasadei până la sosirea succesorului lui Kisliak, care probabil va fi Anatoli Antonov, actualul adjunct al ministrului rus pentru Afaceri Externe, potrivit Reuters.

Agenţia rusă de ştiri TASS a precizat, de asemenea că, în 18 mai, Comisia pentru Probleme Internaţionale a camerei inferioare a Parlamentului rus a aprobat numirea lui Antonov ca ambasador în SUA.

Sfârşitul mandatului lui Kisliak a fost o mişcare de rutină dar, întoarcerea diplomatului în Rusia, marchează plecarea din Washington a principalei figuri din centrul investigaţiilor americane privind presupusele interferenţe ruseşti cu alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi posibila colaborare între membri ai campaniei lui Donald Trump şi oficiali ruşi.

Michael Flynn, fost consilier al lui Trump pentru probleme de securitate naţională, a fost forţat să demisioneze la doar o lună după investirea oficială a preşedintelui republican, după ce a ieşit la iveală că Flynn nu a dezvăluit toate problemele discutate cu ambasadorul Kisliak.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe