Ambasada Olandei: Imunitatea parlamentară nu ar trebui folosită ca un scut

Parlamentul a respins în urmă cu două zile solicitarea DNA de ridicare a imunităţii deputatului Mădălin Păun, iar în ceea ce îl priveşte pe colegul său de dosar, Nicolae Păun, deşi a dat undă verde reţinerii sale, votul privind arestarea sa preventivă s-a amânat, din lipsă de cvorum.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016. (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
19.02.2016

Imunitatea de care beneficiază parlamentarii nu trebuie folosită de aceştia ca un scut în spatele căreia să se ascundă, a declarat, joi, ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner, precizând că Ambasada nu comentează cazuri individuale, relatează Mediafax.

"Pe tema imunităţii parlamentarilor aş vrea să spun că, evident, nu comentăm cazuri individuale, dar ar trebui reamintit că toată lumea este egală în faţa legii şi chestiunea imunităţii ca atare nu ar trebui folosită de către parlamentari ca un scut în spatele căruia să se poată ascunde", a declarat Stella Ronner.

Şi Ambasada SUA la Bucureşti a reacţionat la această situaţie, precizând că, deşi nu comentează cazuri individuale, reducerea corupţiei este esenţială pentru dezvoltarea şi securitatea României. Totodată, americanii mai transmit că anchetele în cazurile de corupţie trebuie să-şi urmeze cursul firesc, astfel încât justiţia să nu fie obstrucţionată şi să se poată pronunţa în aceste dosare.

Pentru a afla care sunt acuzaţiile care îi vizează pe Mădălin Voicu şi Nicolae Păun intraţi aici. Detalii despre faptele imputate şefului Fiscului aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor