"Am venit să susţinem jandarmii împotriva preşedintelui!" - Miting straniu la Parchetul General

Anunţat de organizatoare drept un miting de sprijinire a Jandarmeriei, a cărei onoare ar fi terfelită nejustificat după represiunea din 20 august, protestul ce a avut loc sâmbătă între Parchet şi SRI s-a transformat rapid în altceva decât a fost anunţat.
Protest la Parchet, declarat în sprijinul Jandarmeriei, 25 august 2018. La protest s-au strigat sloganuri împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi a procurorului general Augustin Lazăr
Protest la Parchet, declarat în sprijinul Jandarmeriei, 25 august 2018. La protest s-au strigat sloganuri împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi a procurorului general Augustin Lazăr (Epoch Times România)

În faţa Parchetului General, mai exact în spaţiul dintre Parchetul General şi SRI - instituţii împotriva cărora liderul PSD tună şi fulgeră după ce Dragoş Vâlcov, consilierul condamnat la închisoare al Vioricăi Dăncilă, a făcut public un protocol între ele -, a avut loc un miting straniu.

Straniu, căci mitingul a fost promovat drept unul de sprijinire a Jandarmeriei şi se intitula "Respect Jandarmeria Română", în condiţiile în care internetul şi televiziunile gem de imagini cu jandarmi bătând protestatari paşnici şi cu oameni gazaţi. Protestul s-a transformat rapid într-unul la care s-a scandat contra procurorilor, inclusiv sau, de fapt, în special contra lui Augustin Lazăr, contra SRI şi contra preşedintelui Iohannis.

"Iohannis nu este din neamul nostru, neamul nostru este neaoş, românesc. Nu l-au votat (6 milioane de români n.r.). În Germania şi Franţa luau câte 200 de euro (să-l voteze). Chiar nu realizaţi că omul asta nu vrea decât răul nostru? Nu vrea partidul ăsta, să plece în Germania", a declarat o protestatară.

"Am venit să susţinem jandarmii împotriva preşedintelui care aţâţă la dezbinarea ţării. Acest preşedinte stă, se plimbă toată ziua, nu-l vezi niciodată, a venit acu' buhăit, cu faţa umflată de atâta distracţie, nu face nimic pentru ţară! Iar procurorii ăştia lucrează pentru ei. Vrea să aresteze jandarmi!", a precizat un alt protestatar.

În rest, merită menţionat că represiunea din Piaţa Victoriei a fost considerată pe deplin justificată de participanţi, ideea la care se ajungea fiind că cei ce au ieşit la "un protest neautorizat", trebuie să-şi asume şi ei măcar o "bătăiţă", că jandarmii au fost prea blânzi etc.

"Dvs ce părere aveţi, când aveţi un copil mic şi e obraznic, aţi încercat tot ce se putea şi vedeţi că o palmă la funduleţ i-ar prinde mai bine decât tot ce l-aţi învăţa, credeţi că e cazul să recurgeţi la ea?", a întrebat un participant, în opinia căruia ceea ce a făcut Jandarmeria cu protestatarii este echivalentul unei "bătăiţe" pe care un părinte iubitor i-o aplică unui copil nărăvaş.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne