Am scăpat de comunism pentru a ne îndrepta spre USL-ism?
alte articole
"Vara lui 2012 a produs răni adânci în democraţia românească şi a lovit instituţiile statului, dar multe dintre cele puse la încercare au rezistat", scrie Monica Macovei pe blog-ul ei, rememorând evenimentele tentativa de puci parlamentar şi referendumul din 2012.
Puciul din 2012, în forma lui manifestată, nu a reuşit. În forma lui nemanifestată, e de mirare că încă mai existăm. Mulţi ne amintim cât de scindată a fost acum o vară ţara, dar puţini au realizat pericolul prin care am trecut de fapt. Ce a încercat puciul, prin diversionism şi manipulare, a fost impregnarea conştiinţelor noastre cu "spirit de miner". S-au cam întors atunci prieten contra prieten, "frate contra frate" unii susţinători Băsescu, alţii contra lui. Fără să vadă care e miza reală, oamenii s-au auto-tranformat în instrumente oarbe ale pucişti-lor ce vânau preluarea puterii cu sprijinul nostru, prin vot legal exprimat.
Suntem în 2013 şi s-a scurs un an de la referendumul pentru schimbarea lui Băsescu "însă pericolul pentru statul de drept nu a trecut definitiv, tot din cauza USL" afirmă Monica Macovei. "O avalanşă de ilegalităţi, gândită şi pusă în practică de USL, ne-a dus la un pas de dictatură."
Pericolul este aici, planează, urzeala intrigilor vrea să ne înghită, camulflată de diversionism. Ponta şi Antonescu nu pierd nici cel mai mic prilej de a genera scandaluri care să ne abată mintea de la ce ni se pregăteşte de fapt.
Se ajunsese la o oarecare acalmie, cel puţin aparent. Guvernul şi preşedintele "coabitau". Însă recenta publicare a rezultatelor referendumului aprinde spiritele din nou, în aţâţări populiste, cu sau fără temei.
Un nou scandal pentru... nimic?
Înţelepciunea noastră populară abundă în expresii de genul "hoţul strigă hoţul" etc. Ignorând completamente acuzaţii de fraudare a referendumului din 2012, că de cele de plagiat a fost acuzat de mult, Ponta prinde din zbor ocazia oferită de publicarea rezultatelor recensământului din 2011 şi stârneşte un nou scandal.
"Legat de datele recensământului - mai bine mai târziu decât niciodată, din păcate am fost peste 50% în 20 iulie anul trecut, nu ne mai foloseşte prea mult acum, însă o să vă rog domnule ministru de interne şi de administraţie (să vedem) cum adaptăm legislaţia la o realitate care acum nu mai poate fi contestată de nimeni. Din păcate deciziile Curţii Constituţionale de anul trecut mai mult ne-au încurcat." a declarat premierul Ponta, cerând miniştrilor de Interne şi Administraţie să adapteze întreaga legislaţie la această "realitate" semnalată de el.
O falsă realitate. Dan Gherghut, vicepreşedinte INS, a declarat joi că "datele de la recensământ nu pot fi folosite în nici un caz pentru organizarea unui referendum". Europarlamentarul Monica Macovei afirmă şi ea pe blogul dumneaei.
"Nu a fost cvorum la referendumul din 2012, pentru că şi românii cu domiciliul în străinătate au drept de vot, iar aceştia nu sunt incluşi în recensământul INS."
Cine minte? Şi de ce?
Care-i problema cu recensământul? De ce ţine musai premierul să îl dea jos pe Băsescu? Mai ales că nu va mai fi preşedinte timp îndelungat. Ţâşneşte din sufletul lui Ponta dorinţa total altruistă de a face dreptate pentru români? Mă cam îndoiesc.
Denaturare a realităţii, în cel mai bun caz. Surse respectabile din presă explică clar că rezultatele finale ale recensământului nu au nici o relevanţă legală în privinţa stabilirii cvorumului de la referendumul din 2012 sau de la alte referendumuri viitoare. Numărul românilor cu drept de vot este stabilit de Autoritatea Electorală Permanentă pe baza datelor de la Direcţia de evidenţă a populaţiei din Ministerul de Interne, şi el cuprinde atât românii cu drept de vot aflaţi în tară al căror număr rezultă din statisticile comunicate joi de Institutul Naţional de Statistică cât şi românii cu drept de vot aflaţi în străinătate. Ori, în ceea ce-i priveşte pe aceştia, INS nu ştie cu exactitate câţi sunt.
Teamă mi-e că este vorba însă de mult mai mult decât denaturare. Ponta încearcă să stârnească nori uriaşi de praf pentru "audienţă", doar doar vom fi orbiţi de multitudinea de declaraţii şi de un nou scandal.
Tehnica pâine şi circ e bine cunoscută şi dacă e să ne luăm după ce spune pe blogul dânsei Dna Macovei, premierul cam face valuri în primul rând pentru a se acoperi.
"Ponta încearcă să mascheze tentativa de puci parlamentar şi referendumul din 2012 marcat de suspiciuni grave de fraudă. Simpla analiză a informaţiilor de pe site-ul Parchetului General arată că în dosarele ajunse la instanţă de judecată procentul fraudei la referendum este între 9% şi 21%, media fiind de circa 14%.
După ce Ponta şi-a impus colegul (Tiberiu Niţu) procuror general, să vedem ce se întâmplă cu celelalte circa 500 de dosare privind frauda la referendumul din 2012 aflate în lucru la procurori, inclusiv cu dosarul Dragnea, în lucru la DNA."
Nu ştim ce o să se întâmple, dar cum TVA-ul nu a scăzut la pâine iar gratis se dă doar în campanii ceva, avem doar circ, circ care încearcă să mascheze faptul că ni se pregăteşte ceva.
"A trecut un an, însă pericolul pentru statul de drept nu a trecut definitiv, tot din cauza USL", explica Monica Macovei.
"USL face acum o nouă mişcare: schimbă Constituţia, schimbă din nou regulile în timpul jocului, reducând cvorumul pentru referendum la 30% după ce a început procesul de revizuire, ca să o poată trece mai uşor; modifică legea de funcţionare a DNA, reducând atribuţiile procurorilor anticorupţie şi dând ocazia multor parlamentari să îşi îndeplinească visul ciopârţirii DNA; a vrut un procuror general fără rezultate profesionale notabile, dar care are certificat de revoluţionar, pentru că în decembrie '89 a fost pe turnul Televiziunii şi a tras în „terorişti” (care terorişti?), aşa cum a spus chiar el în cererea pentru certificat, şi care, din întâmplare, se cunoaşte cu Victor Ponta din studenţie."
Da, USL-ul a fost acuzat nu o dată că încearcă să demonizeze CSAT, DNA sau ANI prezentându-le drept instituţii parazitare care trebuie desfiinţate pentru că au devenit adevărate puteri în stat.
Pentru a face loc unei puteri unice în stat, Parlamentul cu rol discreţionar, care va deveni odată cu aprobarea prin referendum a noii Constituţii o superputere intangibilă ce nu va mai putea fi controlată de nicio altă instituţie.
"Parlamentul este organul suprem al poporului român, forul de dezbatere şi de decizie al naţiunii şi unica autoritate legiuitoare a ţării“ sună textul „Art. 61 (1) al Constituţiei revizuite care ne pregăteşte o dictatură "pe cinste", dacă nu cumva ne trezim între timp.
"USL vrea ca Parlamentul, în care deţine peste 70% din locuri, să devină o super-putere, care să nu mai poată fi controlată de Curtea Constituţională şi în faţa căreia să se plece toţi cetăţenii, care pot fi chemaţi la audieri oricând; vrea ca preşedintele ţării să facă doar figuraţie, iar miniştrii să nu mai poată fi urmăriţi penal decât dacă vor parlamentarii." trage semnalul de alarmă şi europarlamentarul Macovei.
Este, în respectivul context, necesar mult circ, mult fum, multe trâmbiţe şi o cireadă întreagă de elefanţi ridicând nori de praf în faţa ochilor noştri uimiţi de falsele realităţi create pentru a nu vedea ce se întâmplă de fapt.
Aşadar circul cu "de fapt, Băsescu nu mai este de mult preşedinte, a fost dat jos din 2012, o confirma referendumul din 2011" este dacă nu previzibil, oricum patetic şi nu spune nimic. Decât că unii se leagănă în iluzia că toţi românii sunt absolut orbiţi de cric.
Dna. Macovei expune din nou "(...) USL elimină principiul suveranităţii poporului definit în prezent la articolul 2 alin 1 din Constituţie (“Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum”). Căci asta înseamnă decizia USL de a ignora referendumul în care românii au spus că vor maximum 300 de parlamentari şi o singură cameră."
Am scăpat de comunism pentru a ne îndrepta spre USL-ism?
Nu doar că tandemul Ponta-Antonescu vor să facă din Parlament o entitate de necontrolat. Se vrea limitarea rolului Curţii Constituţionale astfel încât să nu mai poată acţiona ca arbitru în litigiile dintre puterile statului, pentru că decizia finală va aparţine oricum Parlamentului. Acesta din urmă va putea să ignore cererea de ridicare a imunităţii unui parlamentar, formulată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Parlamentarii vor putea face orice fără să fie sancţionaţi putând în schimb, să sancţioneze orice nu se mulează pe placul şi pe viziunea lor.
Noua Constituţie a fost menită să facă din Parlament o entitate care să poată controla discreţionar pe oricine, oricând şi (sperăm să nu) oricum vrea.
„Orice persoană de drept public, orice persoană juridică privată şi orice persoană fizică are obligaţia de a se prezenta, direct sau prin reprezentant legal, după caz, în faţa unei comisii parlamentare, în urma invitaţiei scrise primită din partea acesteia.“
"Noua Constituţie consacră supremaţia Parlamentului în rândul puterilor statului şi anihilează, în consecinţă, echilibrul puterilor şi sistemul de checks and balances, prima victimă fiind Curtea Constituţională, a doua Justiţia şi a treia, Libertatea." afirmă presa, încă a patra putere în stat. Pentru câtă vreme, dacă lui Ponta îi iese pasenţa cu dictatura şi toţi vor fi chemaţi să dea raportul la partid?
Mai este până la referendumul pentru Constituţia revizuită şi până atunci anticipăm mult alt diversionism. Nu pierdeţi însă firul roşu care leagă toate falsele drame care ni se bagă cu forţa în ochi. De câte ori prin faţa ochilor aleargă elefanţi, girafe, zebre şi alte animale care nu au ce căuta în realitatetea normală a vieţii de zi cu zi, cu siguranţă este vorba de diversionism.
Ce va vota fiecare la referendumul pentru ratificarea Constituţiei, este treaba lui. Fiecare acţionează conform conştiinţei proprii. Dar să o facă măcar în cunoştinţă de cauză şi bine informat. Dna Macovei ne îndeamnă însă pe toţi să reflectăm. La vara lui 2012. La puciuri. Şi să avem grijă ce, pe cine şi cum votăm.