Alina Gorghiu ”vopseşte gardul”: Adversarul politic al PNL rămâne PSD

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)

Proaspăt numită preşedinte (interimar) al PNL, Alina Gorghiu a declarat, joi seară, la B1 TV, că PNL-ul doreşte înlăturarea de la putere a PSD-ului şi că se gândeşte la preluarea puterii din momentul în care Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale.

„Cred că adversarul politic al PNL rămâne PSD şi îndepărtarea PSD-ului de la putere e un obiectiv pe care ni-l propunem. Din momentul în care Iohannis a câştigat Preşedinţia ne dorim să ajungem la Guvernare. Ar fi nefiresc şi neonorant să îi mai lăsăm mult pe cei de la PSD să mai guverneze. Orice zi în care PSD stă la putere poate să însemne pierderi majore pentru populaţia din România”, a declarat Alina Gorghiu.

Se pare că obiectivul enunţat de noul preşedinte PNL vizând îndepărtarea PSD-ului de la putere nu are mare legătură cu ceea ce se întâmplă efectiv în teritoriu. Potrivit Hotnews.ro, joi, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, s-a format o nouă majoritate PNL-PSD-PC, majoritate care a votat pentru numirea în funcţia de viceprimar a liberalului Cornel Pieptea.

La realizarea acestei alianţe ar fi contribuit Marian Vanghelie, primarul sectorului 5, proaspăt exclus din PSD, care negociat împreună cu grupurile politice din CGMB numirea viceprimarului înainte de şedinţa joi.

"Eu sunt aici în calitate de primar în Bucureşti de 14 ani, printre cei mai vechi, şi cu un interes major despre ce se întâmplă la RADET, RATB, în Bucureşti, cu toate proiectele. Am discutat cu PNL-ul despre RADET şi am spus că nu este în regulă să le luăm subvenţia. Am discutat şi cu PSD-ul şi cu PPDD-ul şi cu PC-ul, cu toată lumea. Eu nu sunt anti PSD, sunt anti Ponta. Putem să facem un grup mai mare anti Ponta, până se va termina. De ce să piardă PSD-ul majoritatea? (...) Sunt două grupuri mari care trebuie să conducă ţară", a declarat Marian Vanghelie, citat de HotNews, înainte de şedinţa de Consiliu General de joi.