Alina Gorghiu: PSD, un organism politic cangrenat. Cuplul Ponta-Dragnea vrea să slăbească justiţia

Liviu Dragnea şi Victor Ponta nu vor nimic mai mult decât să folosească Parlamentul pentru slăbirea justiţiei şi pentru modificarea unor legi referitoare la combaterea corupţiei, este de părere Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Celelalte partide politice ar trebui să nu îşi asocieze imaginea cu PSD - "un organism politic cangrenat" - iar membrii acestui partid "care mai sunt de partea binelui" ar trebui să facă ceva până nu va fi prea târziu, a declarat copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

"PSD, aşa cum acţionează acum sub conducerea lui Liviu Dragnea, apare ca un partid eşuat. După tot ceea ce s-a întâmplat recent în legătură cu Valeriu Zgonea, este clar că grupul din jurul lui Dragnea nu mai are luciditatea necesară pentru a conduce PSD. De aceea, mă tem de ceea ce vor încerca în zilele care vin pentru că ar putea compromite procesul electoral sau instituţii importante ale democraţiei, precum Parlamentul.

Cât priveşte acţiunea comică de revocarea a lui Valeriu Zgonea pentru delict de opinie, PSD-ul lui Dragnea şi-a dat cu stângul în dreptul: a uitat să citească regulamentul. În schimb, sunt o mie de argumente pentru revocarea lui Călin Popescu Tăriceanu de la şefia Senatului, faţă de care acelaşi PSD este, desigur, orb. Cel mai penibil, însă, pentru cuplul Dragnea-Ponta este cum aplică aceştia codul de conduită şi integritate al PSD – adică exact pe dos. Ce contează că l-au votat de curând şi s-au lăudat cu el public!", a declarat Alina Gorghiu.

În opinia şefei PNL, în acest moment există o mare distanţă între aşteptările populaţiei şi obiectivele personale urmărite de Liviu Dragnea şi de Victor Ponta - ei nu vor nimic mai mult decât să folosească Parlamentul pentru slăbirea justiţiei şi pentru modificarea unor legi referitoare la combaterea corupţiei.

"Curând, candidaţii PSD vor vedea cât de mare este povara pusă pe umerii lor de agenda politică a lui Dragnea. Am toate motivele să cred că, în aproximativ jumătate dintre judeţele ţării, PSD va deveni un partid neglijabil din punct de vedere electoral. Niciun lider politic nu ar trebui să arunce o asemenea pată pe imaginea propriului partid.

Nu am îndoieli că actualul preşedinte al PSD va trebui să renunţe la funcţie în cele din urmă. Nu numai pentru ca între timp se va vedea că el a dus partidul mult în jos, ci şi pentru că este imposibil ca PSD să mai fie luat în serios şi să prezinte o ofertă politică pentru guvernarea ţării atâta timp cât este condus de Liviu Dragnea", a continuat Alina Gorghiu.

La finalul declaraţiei sale, postate pe pagina personală de Facebook, copreşedintele PNL a făcut apel către membrii PSD "care mai sunt de partea binelui" să facă ceva până nu va fi prea târziu, dar şi către celelalte partide, care ar trebui să nu îşi asocieze imaginea cu "un organism politic cangrenat".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne