Alina Gorghiu iese la atac: Ponta îi cerea demisia lui Băsescu când fratele său a fost reţinut

Andrei Pricopie
18.02.2015

alte articole

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
18.02.2015

Odată cu reţinerea lui Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, într-un dosar vizând fraudarea de fonduri europene, şefa PNL, Alina Gorghiu, iese la rampă şi îi aminteşte premierului de discursul său în cazul lui Mircea Băsescu când îi cerea fostului preşedinte să-şi dea demisia.

"Victor Ponta a avut un discurs corect când Mircea Băsescu a fost reţinut. Premierul îi cerea demisia lui Traian Băsescu, spunând că este nevoie de un sacrificiu personal. Victor Ponta nu mai poate rămâne prim-ministru. Nu doar pentru că prietenii cei mai apropiaţi şi rude ale sale sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie.

Incompetenţa, minciuna şi abuzurile sale sunt tot atâtea motive pentru care Victor Ponta nu mai are legitimitatea morală şi politică de a conduce Guvernul României. România nu şi-l mai poate permite într-o funcţie atât de importantă. E un lux prea mare, pentru o ţară ca România", scrie Alina Gorghiu pe contul său de Facebook.

Până acum, singura reacţia a premierului referitoare la dosarul în care este implicat cumnatul său a fost transmisă pe contul său de Twitter: "Nu cunosc şi oricum ar fi greşit să comentez eu cercetările efectuate de procurori faţă de cumnatul meu/ Legea trebuie să fie egală pentru toţi".

Amintim că premierul Victor Ponta făcea următoarea declaraţie privind anchetarea fratelui fostului preşedinte Traian Băsescu, acuzat de trafic de influenţă:

"Este momentul în care însuşi preşedintele trebuie să sprijine prestigiul şi independenţa justiţiei şi să renunţe la funcţia din care orice român poate să creadă că, într-un fel sau altul, influenţează aflarea adevărului şi sancţionarea celor vinovaţi. Independenţa şi prestigiul justiţiei trebuie să fie apărate de preşedintele ţării chiar şi prin acest sacrificiu personal, şi anume de a spune OK, renunţ la funcţia mea ca să nu spună cineva că de aia nu e anchetat fratele meu într-o situaţie în care oameni care au făcut mult mai puţin decât Mircea Băsescu sunt acum în faţa legii…

Cred că preşedintele României şi nu doar al României, ci orice preşedinte dintr-o ţară europeană, în faţa unei asemenea situaţii, tocmai pentru a nu arunca o umbră de îndoială asupra activităţii Justiţiei, ar trebui să demisioneze imediat… Dar am văzut un caz foarte clar de trafic de influenţă realizat de către fratele preşedintelui, de către domnul Mircea Băsescu, un caz care, dacă ar fi implicat o altă persoană, acea persoană era arestată demult.

Eu nu sugerez vreo acţiune a Justiţiei, nici vorbă. Sugerez sau spun direct un singur lucru: că este un moment în care instituţiile statului, instituţiile de Justiţie pot într-adevăr să dea marele examen al independenţei. Este un moment extraordinar de important, un test pentru independenţa reală a Justiţiei din România şi eu am încredere că îl va trece", declarat atunci Victor Ponta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor