Alina Gorghiu: Dacă PSD are o alianţă cu UNPR, lor li se face statuie. În cazul PNL e dramă naţională

Dacă PSD are o alianţă cu UNPR, lor li se face statuie, însă. dacă PNL are dialog cu orice partid parlamentar, este o dramă naţională, a opinat şefa PNL Alina Gorghiu.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Negocierile dintre partidul fondat de Gabriel Oprea - UNPR - şi PNL, pe marginea unei eventuale fuziunii, a stârnit un val de reacţii adverse. Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, susţine că nu înţelege această atitudine pentru că, în fond, o alianţă de acest gen este un lucru normal.

"Dacă PSD are o alianţă cu UNPR, este de făcut statuie. Dacă PNL are dialog cu orice partid parlamentar, este o dramă naţională. Nu s-a luat nicio decizie. În afară de PSD, cred că poate fi partener de dialog orice partid parlamentar. Miza alegerilor parlamentare este foarte, foarte mare. Noi nu avem dialog cu domnul Oprea. Noi avem dialog cu preşedintele UNPR, domnul Valeriu Steriu.

Nu vreau să discut despre Gabriel Oprea. Noi avem nişte criterii foarte clare. Orice eventuală alianţă a PNL cu altcineva trebuie să respecte criteriile de integritate. Aceasta este premisa de la care pornim în orice discuţie.

Mă uit la partidul domnului Tăriceanu. A fi consecvent în alianţa cu PSD nu te va duce în Parlament. Sper să înţeleagă şi domnia sa mai devreme sau mai târziu, pentru că ALDE riscă să nu intre în Parlament", a declarat, pentru Adevărul, Alina Gorghiu.

Nu demult, presa a relatat că oamenii generalului Oprea iau în calcul şi negociază o eventuală fuziune cu liberalii în lumina alegerilor parlamentare care se apropie.