„Aliaţii comunismului şi ai banului.” Iurie Reniţă: Situaţia din Parlamentul R. Moldova - rezultatul unei răzbunări furibunde a Moscovei

R. Moldova are nevoie de o unitate sinceră şi responsabilă dintre toate forţele naţionale şi proeuropene pentru a „pune stavilă tăvălugului roşu de la Kremlin”, afirmă Iurie Reniţă.
Iurie Reniţă, deputat în Parlamentul R. Moldova
Iurie Reniţă, deputat în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Lovitura de stat din Parlament nu s-ar fi produs niciodată, dacă Ruxanda Glăvan, Eleonora Graur, Elena Bacalu, Serghei Sârbu, Grigore Repeşciuc, Corneliu Padnevici şi Gheorghe Braşovschi nu ar fi coborât la cel mai jos nivel al demnităţii parlamentare, constată deputatul Iurie Reniţă, menţionând că ceea ce s-a întâmplat pe 3 şi 4 decembrie în legislativ, în mod indubitabil este rezultatul unei răzbunări furibunde a Moscovei pentru înfrângerea zdrobitoare şi ruşinoasă a exponentului său, Igor Dodon.

„Uitaţi-vă cu câtă nedisimulată satisfacţie a reacţionat Kremlinul la schimbarea statutului limbii ruse şi la legile cu privire la autonomia găgăuză ca să vedeţi de unde izvorăsc adevăratele rădăcini ale loviturii de stat.

Dodon (în calitatea lui de pion jalnic) a executat cu docilitate indicaţiile primite, pentru a câta oară demonstrând că este o simplă piesă de schimb pe tabla de şah a "fraţilor mai mari", scrie parlamentarul pe pagina sa de socializare.

În opinia deputatului, cei şapte deputaţi de la "Pentru Moldova", fără de care Kremlinul, Dodon şi torţionarii politici de la PSRM nu ar fi avut majoritate parlamentară şi-au meritat cu "destoinicie" locul lor firesc la stâlpul infamiei şi al ruşinii naţionale.

„Există dreptul la opinie şi abordare separată, poţi (şi chiar e necesar în numele democraţiei) să-ţi exprimi un punct de vedere diferit de cel al majorităţii din care faci parte, dar când e vorba de interesele noastre naţionale, de însăşi existenţa acestui stat şi aşa extrem de fragil, nu poate exista niciun fel de rabat”, a adăugat fostul ambasador la Bucureşti.

Ca niciodată până acum, crede Iurie Reniţă, R. Moldova are nevoie de o unitate sinceră şi responsabilă între toate forţele naţionale şi proeuropene pentru a „pune stavilă tăvălugului roşu de la Kremlin, promovat cu atâta insistenţă de Dodon, torţionarii de la PSRM şi aliaţii secerii, ciocanului, dar, mai ales, ai banului”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe