Alexandru Nazare: România va pierde 8 miliarde de euro la sfârşitul anului 2015 pe mâna lui Ponta

Alexandru Nazare.
Alexandru Nazare. (www.alexandrunazare.ro)

România se confruntă cu o situaţie în domeniul utilizării fondurilor europene, situaţie ignorată de premierul Victor Ponta şi de miniştrii cu atribuţii pe această temă, şi riscă să piardă 8 miliarde de euro la sfârşitul anului 2015, a avertizat luni, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele PNL Alexandru Nazare.

„În primele 7 luni ale anului 2015, ultimul în care putem cheltui cele 19 miliarde de euro alocate prin bugetul UE 2007-2013, România a cerut la decontare doar 625 de milioane de euro, deşi mai avem 9 miliarde de euro la dispoziţie. Având în vedere media pe aceste 7 luni, devine clar că la finele anului România va pierde 8 miliarde de euro, iar guvernul condus de Victor Ponta nu a făcut nimic pentru a salva această situaţie”, a precizat Alexandru Nazare.

Liderul liberal consideră că este inacceptabil ca în luna iulie, când lucrările de infrastructură ar trebui să avanseze rapid, să nu fie cheltuite deloc fonduri europene.

„De altfel, pentru transporturi, de la începutul anului, abia au fost ceruţi la rambursare 14 milioane de euro, în condiţiile în care abia s-au cheltuit jumătate din cele 4,4 miliarde de euro disponibili", a adăugat vicepreşedintele PNL.

Alexandru Nazare îi solicită premierului Victor Ponta să ia de urgenţă măsuri pentru diminuarea pierderilor de fonduri europene. În opinia lui, şeful Executivului ar trebui să convoace în cel mai scurt timp posibil toţi miniştrii şi şefii de companii de stat care gestionează fonduri europene astfel încât să poată găsi soluţii pentru a nu da cu piciorul acestor bani gratuiţi puşi la dispoziţie de UE.

„Este inacceptabil ca CNADNR care a fost în subordinea directă a premierului în cea mai mare parte a perioadei ultimilor 3 ani să piardă bani, iar directorul să declare că nu li s-au tăiat banii la rectificarea bugetară din cauza lipsei de performanţă, ci pentru că nu puteau să îi consume. Asta în timp ce sute de români stau blocaţi în trafic pentru că drumurile actuale nu mai fac faţă”, a concluzionat Alexandru Nazare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie