Alexandr Slusari: Guvernul de la Chişinău pregăteşte procedura de cedare a drepturilor litigioase pentru sanatoriul Moldova din Odesa

Alexandr Slusari, deputatul Platformei DA în Parlamentul R. Moldova
Alexandr Slusari, deputatul Platformei DA în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Alexandr Slusari a solicitat Procuraturii Generale să-i fie prezentată informaţia oficială privind numărul dosarelor penale pe subiectul furturilor bunurilor Republicii Moldova în Ucraina şi statutul juridic al deputatului neafiliat politic Vladimir Andronache în cadrul acestora.

Adresare către procurorul general
Adresare către procurorul general (Platforma DA)

Situaţia privind proprietăţile Republicii Moldova în Ucraina a fost pusă în discuţie la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căreia Alexandr Slusari a prezentat informaţia de alternativă, confirmată în mare parte de reprezentanţii altor autorităţi abilitate, se arată într-un comunicat de presă al Platformei DA.

Alexandr Slusari a menţionat că în ultimii 7-8 ani Republica Moldova a pierdut sau aproape a pierdut zeci de obiecte în ţara vecină, iar prejudiciul este de sute de milioane lei. Aceste obiecte sunt cele două cariere de extragere a zăcămintelor, sanatoriul Moldova din Odesa, terenul aferent clădirii consulatului Moldovei în Odesa, câteva baze de odihnă distruse până la temelie.

Deputatul consideră că actuala conducere a Agenţiei Proprietăţi Publice şi a Cancelariei de Stat continuă să protejeze delapidarea proprietăţilor Republicii Moldova.

„Acest Guvern interimar a primit solicitarea de la un birou de avocaţi din Ucraina de a ceda drepturile litigioase pentru sanatoriul Moldova din Odesa şi actualmente pregăteşte procedura. În cadrul şedinţei CSS a fost confirmat că în spatele mai multor scheme criminale cu patrimoniul Moldovei în Ucraina se află deputatul Vladimir Andronache. În acest context, solicit informaţia oficială de la Procuratura Generală privind numărul dosarelor penale pe subiectul furturilor bunurilor Republicii Moldova în Ucraina şi statutul juridic al deputatului Andronache în cadrul acestora.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe