Alexandr Slusari: 7 aprilie 2009 - o rană nevindecată. Călăii propriului popor vor fi traşi la răspundere!

Sediul Preşedinţiei R. Moldova devastat la 7 aprilie 2009
Sediul Preşedinţiei R. Moldova devastat la 7 aprilie 2009 (facebook.com/Vasile Şoimaru)

Vicepreşedintele Parlamentului Alexandr Slusari consideră că situaţia actuală de criză pandemică nu poate umbri evenimentele care s-au produs exact cu 11 ani în urmă. Un marş al libertăţii a fost deturnat perfid într-un pogrom. Un strigăt al libertăţii a fost folosit drept paravan pentru o grupare obscură, care deja atunci a pornit procesul capturării R. Moldova. „Plahotniuc a intrat la putere prin rănile tinerilor torturaţi.”

Deputatul menţionează că în iunie 2019 Platforma DA a insistat să fie inclus în acordul temporar pentru crearea majorităţii parlamentare angajamentul instituirii unei comisii parlamentare de anchetă care ar elucida toate circumstanţele producerii evenimentelor din 7 aprilie 2009.

Vicepreşedintele Parlamentului scrie pe pagina sa de Facebook că nu există în actualul Parlament o majoritate a deputaţilor, care să dorească să afle adevărul despre 7 aprilie 2009. „De şapte ori la iniţiativa noastră chestiunea ce ţine de comisia de anchetă a fost propusă pentru ordinea de zi şi de şapte ori a fost respinsă de plenul Legislativului.”

„Este restanţa şi durerea noastră. Este o rană nevindecată a societăţii. Nu vom uita niciodată aceste evenimente. Vă promitem demararea anchetei pe acest subiect! Călăii propriului popor mai devreme sau mai târziu vor fi traşi la răspundere!

În concluzie, Alexandr Slusari consideră important să nu fie uitată niciodată lecţia acelor evenimente. Să nu se permită ca cei care atunci au fost la putere şi au preluat prea uşor guvernarea în noiembrie 2019 să transforme epidemia de coronavirus în Moldova în „corona-sărăcia” şi „corona-dictatură”. „După depăşirea crizei pandemice acest regim trebuie să fie înlăturat!”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe