Protest al veteranilor la Chişinău: Noi am luptat onest, voi ne faceţi de ruşine. Demisia!

Protest al veteranilor la Chişinău
Protest al veteranilor la Chişinău (captură video/privesc.eu)

Câteva sute de veterani au protestat, duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău acuzând Guvernul Chicu de incapacitate „de a gestiona criza provocată de coronavirus şi de a rezolva problemele economice ale cetăţenilor Republicii Moldova”.

Mai mult, în opinia acestora, Executivul „nu este în stare să le ofere nimic cetăţenilor impuşi să revină acasă din cauza crizei”.

Manifestanţii l-au acuzat pe preşedinte că în goana după putere încearcă să ocupe locul lui Plahotniuc într-un stat captiv, de aceea au cerut demisia lui Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Ion Chicu scandând: „Demisia!”, „Jos Dodon!”, „Moldova!”, „Jos mafia!”, „Dodon la tomberon!” „Unire moldoveni!”, „Nu cedăm!”, „Vrem ţara înapoi!”, „Jos dictatura!” şi „Jos corupţia!”.

„Nouă nu ne este ruşine, noi ne-am făcut datoria cinstit şi până la moment muncim onest. Dar la voi avem pretenţii foarte mari. Ne-aţi făcut de ruşine. Au venit fraţii români care ne-au adus ajutoare medicale, au venit medici să ne ajute dar voi i-aţi primit sub pod. România ne-a ajutat şi în timpul războiului de pe Nistru, iar voi ne-aţi făcut de râs!”, a declarat un veteran în cadrul protestului.

„Ne-a ajuns cuţitul la os! Aţi închis toate pieţele. Oamenii nu au ce mânca dar voi vă ocupaţi de treburile voastre şi aţi uitat complet de problemele veteranilor”, a adăugat un alt protestatar menţionând că autorităţile moldovene ar dori să menţină interdicţiile pandemice până la alegerile prezidenţiale.

Protestul a luat sfârşit în faţa clădirilor Preşedinţiei şi Parlamentului. Următorul protest a fost anunţat pentru data de 31 mai. Premierul Ion Chicu a criticat protestul antiguvernamental al veteranilor de război acuzându-i că se lasă manipulaţi de politicieni „iresponsabili”, ca Ilan Şor sau Renato Usatîi.

Poliţia din R. Moldova a comunicat că iniţiatorii mitingului veteranilor au încălcat regulile impuse din cauza epidemiei cu virusul Wuhan şi a informat că s-a autosesizat şi documentează contravenţia întrucât la miting au participat cam 200 de oameni, în vreme ce nu se permit adunările cu mai mult de 50 de participanţi, iar majoritatea nu au purtat măşti.

În context, deputatul PAS Sergiu Litvinenco a ţinut să atenţioneze că legea este una pentru toţi iar poliţia trebuie să manifeste aceeaşi abordare şi în raport cu preşedintele Igor Dodon nu doar în privinţa veteranilor.

Parlamentarul a amintit că Dodon a vizitat persoane în etate fără a purta mască, a mers în tot felul de întâlniri ”de lucru” (adică electorale) la care participau mai mult de 3 persoane, nu a respectat distanţa de minim un metru la întâlniri, a mers la biserică fără mască etc. „Şi până acum nu am auzit/văzut vreo 'autosesizare' în raport cu această persoană care la fel este cetăţean al Republicii Moldova.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe