Alegeri legislative în Franţa: pentru UMP, o campanie a luat sfârşit, o alta începe

Pentru Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP) începe o perioadă foarte grea, deoarece urmează alegerile legislative şi trebuie să găsească un şef de campanie, Nicolas Sarkozy anunţând că nu va conduce această campanie, relatează săptămânalul L'Express.
Epoch Times România
07.05.2012

Pentru Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP) începe o perioadă foarte grea, deoarece urmează alegerile legislative şi trebuie să găsească un şef de campanie, Nicolas Sarkozy anunţând că nu va conduce această campanie, relatează săptămânalul L'Express.

După aflarea rezultatelor aseară, mesajul transmis de fosta majoritate a fost că trebuie să se ocupe serios de următoarele alegeri legislative. 'Această seară nu înseamnă sfârşitul a ceva, ci începutul unei alte campanii', a afirmat deputata Valérie Rosso-Debord. 'Suntem aliniaţi pentru a ne îndrepta spre legislative. Unii ar vrea să ne vadă explodând, dar nu cred că se va întâmpla aşa', a declarat Henri de Raincourt, ministrul însărcinat cu cooperarea.

Chiar şi Bernard Debré, deputat de Paris, care este în general extrem de critic, i-a îndemnat pe colegii săi să fie uniţi pentru alegerile din iunie: 'Nu trebuie să ne atacăm imediat. Vom vedea după viitorul scrutin ce nu a mers bine'.

Au fost totuşi şi voci care au îndemnat la 'reconstrucţia în profunzime a UMP-ului, precum Laurent Wauquiez. Fostul secretar de stat Jean-Marie Bockel a spus că preferă să 'măture în faţa uşii lui, nu a celei a lui Nicolas Sarkozy sau a UMP-ului': 'Am eşuat. Noi, centriştii, trebuie să ne regăsim, dar fără şefi, pentru că au pierdut'. Această reunificare ar trebui, potrivit acestuia, să se producă în afara UMP.

Pericolul care pândeşte fostul partid prezidenţial este un exod al membrilor şi nu poate să-şi permită acest lucru cu o lună înainte de legislative, mai ales că nu se vor putea alinia în spatele unui lider normal: Nicolas Sarkozy a confirmat că nu va conduce această campanie. La această situaţie se adaugă şi faptul că niciodată în istoria celei de-a V-a Republici, învinsul la prezidenţiale nu a reuşit să obţină majoritatea în Adunarea naţională, deci sunt motive reale de îngrijorare.

Guillaume Peltier, specialist în sondaje, afirmă totuşi că 'francezii şi-au ales un preşedinte, nu o politică. Acest lucru se va întâmpla la legislative. În 2007, Nicolas Sarkozy a câştigat cu 53%, şi totuşi legislativele fuseseră extrem de dificile, dar fuseseră câştigate'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor