Victoria lui Hollande „schimbă datele europene” (presa greacă)

Legislativele din Grecia sunt departe de a eclipsa victoria lui Francois Hollande în cotidienele elene de luni, care văd în acest 'viraj francez' promisiunea unei 'răsturnări a politicii europene', notează France Presse.
Candidatul socialist la preşedinţia Franţei, Francois Hollande. (Getty Images)
Epoch Times România
07.05.2012

Legislativele din Grecia sunt departe de a eclipsa victoria lui Francois Hollande în cotidienele elene de luni, care văd în acest 'viraj francez' promisiunea unei 'răsturnări a politicii europene', notează France Presse.

'Datele politicii europene se schimbă după victoria lui Francois Hollande în scrutinul prezidenţial al celei de-a doua economii din zona euro', a constatat jurnalul economic Naftemboriki. În opinia acestuia, care vorbeşte despre 'schimbarea politicii europene', socialistul a primit 'un mandat puternic ce îi permite să readucă în discuţie reţetele de austeritate promovate de cancelarul german Angela Merkel'.

Cotidianul proguvernamental Ta Nea consacră nu mai puţin de patru pagini victoriei lui Francois Hollande care 'promite popoarelor din Europa de Sud creştere' economică. 'O pagină este întoarsă în Franţa şi, odată cu aceasta, în întreaga Europă' după alegerile franceze care exprimă 'un viraj în favoarea creşterii' economice, 'un mesaj împotriva austerităţii', potrivit jurnalului.

În contextul în care pe prima pagină a cotidianului, în asentimentul întregii prese greceşti, domneşte îngrijorarea faţă de 'coşmarul instabilităţii guvernamentale' din Grecia, victoria lui Francois Hollande este percepută ca o undă de optimism, 'o promisiune de creştere pentru popoarele din Europa de Sud'.

În fine, conservatorul Eleftheros Typos apreciază că a venit vremea 'să vedem dacă noul preşedinte îşi va respecta promisiunile de renegociere a pactului european de stabilitate sau va ceda în faţa presiunii pieţelor şi a instituţiilor europene'.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor