Alegerea şi utilizarea parfumului. Iată ce trebuie să ştiţi (video)

Lumea parfumurilor este vastă, complexă şi plină de istorie. Oamenii au folosit aromele de-a lungul a mii şi mii de ani.
Lumea parfumurilor este vastă, complexă şi plină de istorie. Oamenii au folosit aromele de-a lungul a mii şi mii de ani. (Pixabay.com)

La unele persoane, simţul mirosului este foarte puternic dezvoltat iar aromele au puterea de a le trezi emoţii. Prin urmare, utilizarea şi alegerea parfumului este o decizie foarte personală.

Atât femeile cât şi bărbaţii, confirmă că mirosurile pot schimba modul în care se simt şi sunt o modalitate bună prin care se pot exprima; la fel ca şi oamenii, parfumul are propria sa personalitate.

Lumea parfumurilor

De-a lungul timpului, parfumul – la fel ca stilul şi îmbrăcămintea - a fost influenţat de tendinţele modei. Introducerea de compuşi sintetici, în decada anilor '30, face ca parfumurile să depăşească ceea ce produsele animale şi vegetale puteau oferi, explorând noi şi interesante tărâmuri de arome care nu existau până în acel moment.

Între 1940 şi 1950, gusturile se schimbă. Femeile încep să prefere aromele lejere, florale şi foarte feminine, în armonie cu idealurile de după război. În timp ce între 1960 şi 1970 tendinţa se extinde spre arome ceva mai sofisticate, lemnoase, de tămâie şi mosc – esenţele orientului.

În anii '80 sunt preferate aromele parfumurilor frapante şi voluptoase, dar acest lucru se schimbă complet în anii 1990, atunci când apar parfumuri cu mirosuri proaspete şi curate. Era greu de găsit o diferenţă între parfumul masculin şi cel feminin!

În anii 2000, producătorii au început să folosească în prepararea parfumurilor aromele diferitelor fructe. De multe ori parfumurile miroseau atât de delicios că nu mai ştiai ce să faci cu ele: să mănânci sticla sau să foloseşti ce era în sticlă!

Astăzi, gama de arome disponibile este uimitoare şi, cu siguranţă, este imposibil să nu se găsească unul, sau mai multe, care să nu satisfacă cerinţele fiecăruia: lejere şi proaspete, dulci şi florale, exotice şi de lux, pentru o seară specială sau o ocazie romantică, pentru toate gusturile.

Înţelegerea etichetelor parfumurilor

Eau de Cologne (apa de colonie) conţine 3-5% compuşi aromatici, ceea ce înseamnă că este foarte uşoară. Poate fi folosită în mod liber fiind o versiune lejeră şi mai ieftină - o alegere bună pentru tinerii care iubesc să şi-o vaporizeze în jurul corpului de mai multe ori pe zi.

Eau de Toilette (apa de toaletă) conţine între 5 şi 15% compuşi aromatici, ceea ce înseamnă că are un miros un pic mai puternic, dar este comercializată şi în versiune de "parfum", cu miros mult mai puternic. Parfumul se utilizează în cantitate mică şi se aplică în mod discret în jurul gătului sau la pulsul mâinii.

Cum se folosesc parfumurile

Asian Beauty Secrets, oferă o bună parte din informaţiile de bază pe care trebuie să le ştiţi despre parfumuri. Materialul video pe care vi-l prezentăm, (în limba engleză), vă ajută să descifraţi termenii francezi pe care îi întâlniţi pe sticlele de parfum şi care, probabil, v-au creat puţină confuzie! Vă dorim vizionare plăcută!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură