Deputat PNL: Sper să fie reales Trump. A avut curajul să înfrunte PCC pentru muşamalizarea COVID-ului

Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Brendan Smialowski/AFP/Getty Images)

Deputatul PNL Matei Dobrovie şi-a exprimat speranţa, vineri, că Donald Trump va fi reales preşedintele al Statelor Unite ale Americii şi nu Joe Biden.

Pentru a-şi justifica opţiunea, parlamentarul Matei Dobrovie, aflat pe locul patru pe listele PNL de la Bucureşti pentru Senat, a pus pe masă patru motive:

1. Donald Trump s-a poziţionat ca un apărător al libertăţii de religie şi al valorilor creştin-conservatoare, preţuind viaţa, familia şi credinţa. Joe Biden în schimb este un candidat socialist, promotor al unei agende progresiste radicale pro-avort şi anti-familie, iar victoria sa ar duce la propagarea agresivă a acesteia şi în România.

2. Nu-mi doresc un preşedinte american acomodant faţă de China şi de Rusia. Politica externă ezitantă şi ineficientă a administraţiei Obama-Biden-Hillary Clinton nu a făcut decât să slăbească credibilitatea SUA în Orientul Mijlociu şi în alte părţi ale lumii şi a deschis spaţii largi pentru agresivitatea Rusiei şi Chinei. Cel mai elocvent exemplu este Siria unde încălcarea liniei roşii stabilită de Obama şi cedările repetate în faţa Rusiei au dus la instituirea unor zone de interdicţie aeriană de către ruşi şi la victoria dictatorului Bashar-al Assad.

3. Donald Trump a avut curajul să înfrunte China/PCC privind muşamalizarea coronavirusului la începutul epidemiei, dar şi privind practicile anti-concurenţiale, furtul de tehnologie, chestiunea Huawei şi 5G. Mai mult, el încearcă construirea unei coaliţii internaţionale pentru îndiguirea influenţei globale a Chinei, un demers foarte necesar. Este primul preşedinte american care vorbeşte despre posibilitatea decuplării totale a economiei americane de China şi care pe bună dreptate recomandă aliaţilor SUA să-şi reducă dependenţa de Beijing. Biden în schimb este acuzat de conflict de interese şi de folosirea influenţei sale pe când era vicepreşedinte al SUA pentru avansarea unor interese de afaceri ale fiului său în relaţia cu Beijingul. Hunter Biden a fost acţionar al unui fond de investiţii chinez, care nu putea primi aprobarea de funcţionare fără acceptul PCC.

4. Oricât au încercat democraţii să dovedească o legătură dintre Trump şi Rusia în legătură cu alegerile prezidenţiale trecute, nu au reuşit. În mandatul Trump, SUA au impus sancţiuni dure Rusiei şi a fost întărită prezenţa americană pe flancul estic al NATO, pe când politica externă a administraţiei Obama-Hillary Clinton de RESET cu Rusia a fost un eşec total, fiind percepută de Moscova ca o invitaţie la agresiune şi la încălcarea dreptului internaţional.

Mai mult, un raport recent al Senatului american arată că "relaţiile lui Hunter Biden cu oameni de afaceri ruşi, ucraineni şi chinezi creează riscuri de contraspionaj şi extorcare". Potrivit acestuia, firma lui Biden Jr. a primit 3,5 milioane de dolari de la oligarha rusă Elena Baturina. Prin urmare hoţul strigă hoţii apropo de relaţiile cu Rusia!

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne