Alarmă în New York: Droguri "K2" (marijuana sintetică) - tinerii se comportă ca "zombi" (video)

Paranoie, vărsături şi halucinaţii: acestea sunt unele dintre simptomele descoperite la tinerii care au consumat noul drogul ce invadează străzile în New York.
Drogat
Drogat (Print screen YouTube)

O nouă substanţă psihotropă puternică a invadat străzile din New York, transformându-i pe tinerii americani în "zombi". Peste 25 de persoane au fost spitalizate în New York pentru reacţiile cauzate de marijuana sintetică, cunoscută sub numele de "K2".

Potrivit CNN, poliţia a intervenit sâmbătă, 19 mai, într-o clădire din vecinătatea Bedford-Stuyvesant, Brooklyn, unde se aflau 33 de tineri care au luat supradoză. Tot aici a avut loc un episod similar în 2016.

Agenţii caută persoana care a distribuit substanţa.

"K2" este numele compusului sintetic care imită efectul THC, principalul ingredient psihoactiv al marijuanei.

"Arătau ca zombi"

„Arătau ca nişte zombi, se agăţau de clădiri şi cădeau pe trotuare“, a declarat poliţia, înainte ca aceştia să fie urcaţi pe tărgile ambulanţelor care s-au deplasat la faţa locului. Acest tip de medicament este ieftin, adesea vândut la un preţ între unu şi cinci dolari/ o doză. Produs cu numele de Spice, AK-47, Smacked, Green Giant Scooby Snax, iBlown şi Dank, drogul "K2" poate duce la convulsii, psihoză, dependenţă şi la moarte.

Din anul 2015 au fost înregistrate la spitalul de urgenţă din New York peste 6.000 de persoane sub influenţa drogului "K2" şi s-au confirmat două decese.

Imaginile clipului video de mai sus sunt şocante.