Alaiba îi solicită lui Stoianoglo să intervină: S-a falsificat semnătura unui deputat, iar procurorii se scarpină la ceafă

Dumitru Alaiba, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova
Dumitru Alaiba, deputat PAS în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

După ce luni, 22 februarie, deputatul PAS Dumitru Alaiba a primit răspuns de la Procuratura Anticorupţie (PA), potrivit căreia semnătura lui Ilan Şor pe un proiect de lege în Parlament a fost falsificată şi tot PA l-a anunţat că nu va porni dosar penal pe acest caz, marţi Alaiba a trimis un demers în atenţia procurorului general Alexandr Stoianoglo să intervină pentru a opri această posibilă muşamalizare.

„Se falsifică o semnătură a unui deputat. Complicii sunt prinşi efectiv în flagrant în plenul parlamentului. Se bâlbâie. Urmează 3 luni de muşamalizare din partea procurorilor. Până şi în pofida faptului că tot expertiza lor a demonstrat că semnătura lui Şor este falsificată. Procurorii au audiat şi au tot audiat, dar nici nu au găsit făptaşul. Şi au zis că ajunge. Este un caz într-atât de simplu, într-atât de clar. Iar ei se scarpină la ceafă.

Să fi lucrat cum se lucrează, poate deja ajungeam în judecată cu acest caz. Şi data viitoare când vă gândiţi că în ţara noastră nu există justiţie, amintiţi-vă de acest caz. Iată motivul din care nu există justiţie. Din cauza la asemenea muşamalizări. Aşa funcţionează procurorii noştri. În loc să pedepsească criminalii, îi ajută să scape basma curată. Cel puţin în cazul acesta, arată anume aşa”, se arată într-o postare a deputatului PAS pe contul personal de Facebook.

În context, acesta se întreabă retoric ce mesaj se dă societăţii dacă lucrurile sunt lăsate aşa cum sunt acum? Că în Moldova nu este infracţiune să falsifici semnătura unui deputat?

Dacă procurorii acţionează aşa pe un caz atât de simplu, atunci cum caută ei miliardul, se mai întreabă deputatul PAS. „Caută de se rup. Mai odihniţi-vă, stimaţi procurori. Nu aţi obosit, sărmanii de voi? Mie mi-e ruşine să mă numesc deputat, dar mi-ar fi şi mai ruşine să mă numesc procuror”, se mai arată în postarea sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe