O treime dintre militarii Pentagonului refuză vaccinul

.
. (Andreas Rentz / Getty Images)

Aproximativ o treime din trupele americane au refuzat vaccinul împotriva virusului Wuhan, a declarat Pentagonul săptămâna trecută.

"Statistica iniţială - şi aceasta reprezintă, desigur, date preliminare - este că ratele de acceptare sunt undeva în jurul a doua treimi", a spus generalul Jeff Taliaferro de la Marele Stat Major, într-o audiere. „Şi, desigur, variază în funcţie de diferite grupuri.”

„Credem că, desigur, vaccinul este cel mai bun lucru de făcut. Este sigur pentru membrii din serviciu”, a spus Taliaferro, menţionând că oficialii militari doresc ca personalul să fie vaccinat. „Şi trebuie să continuăm să ne educăm forţa şi să-i ajutăm [pe oameni, n.r.] să înţeleagă beneficiile.”

Generalul Steven Nordhaus, şeful operaţiunilor Biroului Gărzii Naţionale, a declarat comisiei că Garda Naţională are o rată de acceptare de „două treimi, până la 70 la sută”, apropiată de cea a armatei în general.

Mai exact, din aproximativ 916.000 de doze administrate personalului Departamentului Apărării (DOD), 359.000 de persoane au primit cel puţin o doză, în timp ce 147.000 sunt complet vaccinate, a declarat Bob Salesses, secretar pentru apărarea SUA şi securitate globală.

Anterior, Departamentul Apărării nu a specificat câţi soldaţi au refuzat vaccinul.

Purtătorul de cuvânt al agenţiei John Kirby a declarat, miercuri, pentru Politico faptul că DOD nu are un sistem de urmărire a vaccinărilor în rândul trupelor. El a negat ideea că Pentagonul nu doreşte să dezvăluie informaţii presei şi publicului.

„Nimeni nu ascunde date”, a susţinut Kirby. „Nu avem un sistem implementat în cadrul serviciilor pentru a urmări în mod specific datele cu privire la acele persoane care, din orice motiv, nu se vaccinează”.

Ambele vaccinuri Pfizer şi Moderna pentru virusul Wuhan au fost autorizate pentru folosire de urgenţă de către FDA. Atributul "de urgenţă" presupune că agenţia federală nu este complet sigură de efectele sale adverse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe