Ajutorul umanitar oferit de România pentru combaterea pandemiei a ajuns la Chişinău

Ajutorul umanitar din România a ajuns la Chişinău
Ajutorul umanitar din România a ajuns la Chişinău (facebook.com/PAS)

Ajutorul umanitar de urgenţă cu titlu gratuit oferit de România a ajuns vineri, 19 februarie, la Chişinău. Ceremonia oficială de predare a 13 camioane cu asistenţă a avut loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Ajutorul umanitar acordat după vizita preşedintelui Klaus Johannis la Chişinău, în valoare totală de circa 2,3 milioane de euro (peste 48 de milioane de lei moldoveneşti), este alcătuit, în primă fază, din echipamente de protecţie medicală - 1,5 milioane de măşti chirurgicale, 100 de mii de măşti FFP3, 100 de mii de combinezoane, 100 de mii de mănuşi de unică folosinţă.

La festivitate au participat preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, Secretarul de stat al MAI a României, Raed Arafat, aflaţi cu această ocazie în vizită la Chişinău, ambasadori acreditaţi la Chişinău, reprezentanţi ai autorităţilor centrale ale Republicii Moldova.

Într-un comunicat de presă al diplomaţiei române se precizează că ajutorul se înscrie „în linia acţiunii constante a României în beneficiul direct al cetăţenilor Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19”.

În timp ce ex-preşedintele Dodon se socializează cu decidenţii de la Kremlin (probabil se consultă, planifică ceva pe lângă vacanţă), preşedintele Sandu primeşte ajutor umanitar din România, a ţinut să noteze în context politologul Dionis Cenuşă cu referire la faptul că Igor Dodon se află împreună cu familia într-o vacanţă pe insulele Sahalin şi Kurile, asigurată de „prieteni din Rusia”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe