Constantin Codreanu: ANC urmează să examineze cererea de retragere a cetăţeniei române deţinute de Ion Chicu

Constantin Codreanu, deputat PMP
Constantin Codreanu, deputat PMP (facebook.com / Constantin Codreanu)
Maria Maevschi
18.02.2021

Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie (ANC) de la Bucureşti a anunţat că va începe examinarea cererii de retragere a cetăţeniei române deţinute de fostul prim-ministru al Republicii Moldova Ion Chicu, potrivit anunţului făcut de către politicianul Constantin Codreanu, fost deputat în Parlamentul României.

„Bună dimineaţa! Sunt invitat, astăzi, la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie în calitate de persoană care a formulat cererea de retragere a cetăţeniei române numitului Ion Chicu. Şedinţa începe la 10:00. Revin cu detalii. Sunteţi de acord că trebuie să îi fie retrasă cetăţenia română fostului premier al R.Moldova care a atacat în termeni duri România?”, a scris Codreanu pe pagina sa de socializare.

Amintim că la sfârşitul lunii mai 2020, deputatul PMP Constantin Codreanu a depus o plângere la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie din Bucureşti şi a cerut retragerea cetăţeniei române deţinute de Chicu.

Motivul solicitării lui Codreanu a fost scandalul iscat după declaraţiile denigratoare ale premierului Chicu la adresa României. Codreanu a precizat că atitudinea lui Ion Chicu nu trebuie trecută cu vederea, mai ales că legea pedepseşte astfel de derapaje.

Menţionăm că Ion Chicu a lansat atunci un atac violent la adresa autorităţilor române şi a europarlamentarului PNL Siegfried Mureşan, despre care a declarat că este un “ratat”, un “copil de mingi” supus unui “patronat”. Reacţia lui Chicu a venit în contextul în care liberalul a afirmat că “Guvernul Republicii Moldova a eşuat în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eşuat şi în implementarea reformelor”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor