"Ai carte, ai parte" - ajutor pentru copiii sinistraţilor din Galaţi

Ajutoare pentru copiii sinistraţilor din Galaţi.
Ajutoare pentru copiii sinistraţilor din Galaţi. (Prefectura Galati / P. Patilea)

Când eşti copil şi eşti sărac, lipsit de toate cele, căci apele ţi-au inundat casa iar mama şi tata nu mai au bani să îţi cumpere încălţăminte ca să mergi la şcoală, darămite rechizite şi cărţi, orice gest, oricât de mic, o carte, un caiet, acum, la început de şcoală sunt daruri de nepreţuit. Astfel de daruri au primit la acest sfârşit de săptămână de la oameni cu suflet, copiii sinistraţilor din Galaţi.

Un comunicat al Prefecturii Galaţi informează că sâmbătă, 21 septembrie, la început de an şcolar, Ministerul Afacerilor Interne a venit din nou în sprijinul familiilor din judeţul Galaţi, afectate de inundaţiile de săptămâna trecută, prin organizarea unei campanii de donare de rechizite, articole sportive şi dulciuri pentru copii.

În spiritul solidarităţii şi al omeniei, angajaţii M.A.I. s-au mobilizat şi au donat produse pentru copii.

Aproximativ 200 de pachete constând în caiete, manuale şcolare, obiecte de scris, dulciuri şi articole sportive au ajuns în această sâmbătă la elevii şcolii „Prof. E. Panaitescu” şi ai Liceul Tehnologic nr. 1 din comuna Codalbi şi la Şcoala Gimnazială nr. 1. din Surluhui, sate greu lovite de viituri şi de ploi.

Pachetele le-au fost dăruite celor mici de pompierii, poliţiştii şi jandarmii care au participat şi la operaţiunile de salvare organizate după inundaţii. La acţiune a luat parte şi secretarul de stat Constantin Cătălin Chiper.

Toate lucrurile ce au ajuns la copiii din Galaţi au fost colectate în cadrul unei campanii umanitare iniţiate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne. Angajaţii M.A.I. vor dona în continuare caiete, obiecte de scris sau cărţi pentru elevii din celelalte comune afectate de inundaţii şi şi-au propus şi să refacă fondul de carte al bibliotecii din comuna Costache Negri, care a fost distrus de ape.

M.A.I. îi invită pe toţi cei ce care doresc să se alăture demersului umanitar al Ministerului Afacerilor Interne de ajutorare a copiilor pe care inundaţiile i-au lăsat fără cele necesare pentru a învăţa şi studia. Reprezentanţii MAI pot fi contactaţi la numărul de telefon 021/264. 86. 17 sau pe e-mail la adresa comunicare@mai.gov.ro (Centrul de presă al M.A.I.).

Poate ca o carte, un caiet, câteva carioci sau o ciocolată par un lucru mic pentru cei care trăiesc confortabil în casele lor, neafectate de inundaţii şi nenorociri. Dar pentru sătenii din Galaţi, unde căsuţele sărmane făcute din chirpici au fost pur si simplu măcinate şi dizolvate de ploi, un caiet pentru copiii lor este ceva de mare ajutor. Şi dacă se adaugă şi o ciocolată, garantat cei ce donează vor fi răsplătiţi cu zâmbete recunoscătoare de copii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne