Aproximativ 7 mii de hectare de teren agricol, distruse din cauza inundaţiilor, în Galaţi

Inundaţii în zona Dunării
Inundaţii în zona Dunării (Epoch Times România)

Aproximativ 7.000 de hectare de teren agricol cultivat cu floarea soarelui, porumb, rapiţă, lucernă şi legume au fost distruse din cauza inundaţiilor produse în ultimele zile în judeţul Galaţi, potrivit unui comunicat de presă transmis marţi de Ministerul Agriculturii. Reprezentanţii instituţiei vor trimite localnicilor alimente în valoare totală de aproximativ 300.000 lei.

Potrivit MADR, peste 1.841 de hectare cu floarea soarelui, peste o mie de hectare de porumb, 3.381,94 de hectare cu rapiţă, 163,14 hectare cu lucernă, 62,9 hectare cu legume, 8,33 de hectare cu legume în spaţii protejate, precum şi 105 hectare de ogoare erodate, 16 hectare cu vie şi 250 de hectare de păşune au fost afectate în urma inundaţiilor produse în judeţul Galaţi, în ultimele zile.

Terenurile au un grad de afectare între 30-100%.

De asemenea, s-au înregistrat pagube şi în rândul efectivelor de animale, respectiv 11 cabaline, 9 bovine, 233 de ovine, 59 de caprine, 141 de suine, 15.170 de păsări, 108 iepuri şi 383 de familii de albine.

Ministrul Agriculturii a trimis şapte tiruri cu provizii alimentare în judeţul Galaţi pentru a sprijini persoanele afectate de inundaţiile din zonă. Transportul conţine peste 80 de tone de cartofi, 38 de tone de alimente greu perisabile, printre care alimente conservate, lapte, biscuiţi, mălai, orez, dar şi 2 tone de pâine, reprezentând aproximativ 5.000 de bucăţi. Valoarea totală a ajutoarelor este de aproximativ 300.000 de lei.

Tirurile vor ajunge la Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul Galaţi şi vor fi distribuite către toate persoanele afectate de inundaţii.

„Apelul pe care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale l-a lansat prin această campanie umanitară către Asociaţiile de Producători din România, dar şi către agenţi economici, a fost tratat cu maximă responsabilitate socială. Le mulţumim partenerilor noştri pentru solidaritatea cu cetăţenii afectaţi, este încă o dovadă a parteneriatului în interes public dintre minister şi mediul privat”, a declarat Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Potrivit secretarului de stat în Ministrul Agriculturii, Daniel Botănoiu, acţiunile de ajutorare a populaţiei sinistrate vor continua şi în perioada următoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie