Agricultorii cer demisia ministrului Constantin: "Aruncăm tone de lapte bun pe câmp! E inadmisibil!"

Vaci Holstein, la o fermă zootehnică
Vaci Holstein, la o fermă zootehnică (Epoch Times România)
Epoch Times România
20.03.2013

Agricultorii români se revoltă, cer demisia ministrului Daniel Constantin şi acuză Guvernul condus de Victor Ponta că produsele lor nu se mai vând din cauza scandalului legat de laptele toxic, relevă ziare.com.

"Analizele noastre sunt la zi şi vă invit să vedeţi cum se aruncă tonele de lapte pe câmp. O săptămână dacă mai durează scandalul, suntem terminaţi. Sunt revoltat de o astfel de idioţenie şi de o lipsa de responsabilitate. Să iasă urgent Guvernul să încerce să mai repare ceva, astfel toţi fermierii din ţară se vor revolta, suntem disperaţi şi suntem în stare să dăm foc. Ultimul vinovat este premierul, însă principalul vinovat este ministrul Agriculturii (Daniel Constantin - n.red.), care trebuie să-şi dea demisia", a declarat fermierul Costel Caraş, la postul B1 Tv.

Fermierul a subliniat că scandalurile din ultima vreme au blocat agricultura românească si că, în doar o săptămână, importurile au crescut de 40 de ori.

"Pierderile zilnice sunt de zeci de milioane de euro, pierde absolut toată lumea, laboratoarele de procesare, comercianţii şi fermierii, dar se pierde şi TVA-ul corespunzător acestor produse", a adăugat Costel Caraş.

Dragos Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară (FSIA), a acuzat Ministerul Agriculturii de lipsa de profesionalism, la acelaşi post de televiziune, indicându-l pe Daniel Constantin ca principalul vinovat al panicii care a cuprins populaţia.

"Problema este gravă pentru că oamenii care vindeau laptele îl vindeau la un preţ scăzut şi abia îşi acopereau cheltuielile. Suntem în această situaţie pentru nişte indivizi care sunt numiţi politic şi nu sunt specialişti adevăraţi care să ţină la agricultura şi industria alimentară, ar trebui să vină să zică că e doar o suspiciune şi că laptele de pe raft e bun de consum. Nu trebuia să bage într-o groapă foarte adâncă producătorii, pentru că ei nu merită", a acuzat Frumosu.

Fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, acuză autorităţile române pentru viteza foarte scăzută de reacţie în problema scandalurilor cu produse alimentare româneşti. El a spus, pentru Ziare.com, că acestea "pun industria zootehnică şi alimentară pe butuci, din cauza blocării exporturilor".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor