Afganistanul devine prioritatea numărul unu a Pentagonului în Orientul Mijlociu şi Asia de Sud

Soldaţi americani.
Soldaţi americani. (Getty Images)

Armata SUA a început să redirecţioneze personal şi echipament din Irak şi Siria înapoi în Afganistan, unde Pentagonul speră să îşi restructureze lupta împotriva talibanilor, a declarat miercuri comandantul campaniei aeriene conduse de SUA în această ţară.

Reorientarea oficială a Pentagonului a început pe 1 februarie. General-maiorul James Hecker a afirmat că CENTCOM (Comandamentul Central al armatei americane) a început în urmă cu două săptămâni să trimită avioane suplimentare către coaliţia Resolute Support condusă de NATO. Astfel, întăririle pentru forţele aliate din Afganistan au inclus până acum o escadrilă de avioane de luptă A-10 şi o extindere cu 50% a stocului său de drone înarmate de supraveghere.

În plus, Pentagonul se pregăteşte să trimită aproximativ 1.000 de consilieri militari suplimentari în Afganistan înainte ca talibanii să lanseze ofensiva lor de primăvară.

Armata americană şi-a amplificat în mod semnificativ operaţiunile aeriene împotriva insurgenţilor din apropierea graniţelor Afganistanului cu China şi Tajikistan. Începând cu 2 februarie, bombardiere americane B-52 au lansat 24 de muniţii ghidate, de precizie, asupra centrelor de pregătire şi de narcotice afiliate cu mişcarea talibană din provincia nord-estică afgană Badakhshan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe