Afacerile Trenkwalder au crescut cu 10% în 2011, la 22 milioane euro

Epoch Times România
18.07.2012

Compania de recrutare, selecţie şi plasare de personal Trenkwalder a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 22 milioane euro, în creştere cu 10% faţă de 2010, se arată într-un comunicat transmis miercuri.

„În 2011 am înregistrat mai multe solicitări pe zone de recrutare şi angajare temporară cu 4.500 de contracte incheiate pe o perioadă determinată de timp şi peste 1.500 de solicitări de recutare venite din partea partenerilor noştri. Aproximativ 95% din totalul cifrei de afaceri a fost generat de contractele temporare de muncă”, a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder.

Domeniile în care Trenkwalder a înregistrat cele mai munlte solicitări de angajări au fost, în 2011, cel auto, urmat de producţie şi cel financiar-bancar.

Pe de altă parte, după o creştere spectaculoasă de 124% în 2010, când multe firme au apelat pentru prima dată la recrutările temporare, avansul de numai 10% din 2011 este motivat de începutul maturizării pieţei de profil, respectiv de exiturile din România ale unor mari nume de producători mondiali. În continuare, companiile multinaţionale şi firmele cu capital străin rămân principalii clienţi ai companiei, care în prezent reprezintă aproximativ 80% din piaţă.

Pentru 2012, compania estimează că îşi va intensifica ritmul de creştere, predicţiile pentru anul acesta indicând un avans al cifrei de afaceri de aproximativ 15%. Creşterea se va datora atât activităţilor de consultanţă HR şi training de personal, cât mai ales serviciilor de distribuire de personal angajat pe perioade determinate, în contextul în care acestea vor creşte comparativ cu anul trecut.

Trenkwalder este una dintre cele mai mari companii de recrutare, selecţie şi plasare de personal, având nouă filiale în Sibiu, Bucureşti, Piteşti, Oradea, Timişoara, Cluj, Iaşi, Arad, Braşov cu 70 de consultanţi şi venituri consolidate de 20 de milioane de euro în 2010 (Trenkwalder şi Trenkwalder Sobis). Trenkwalder este membră a Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT).

Trenkwalder oferă servicii de consultanţă în domeniul HR, training şi cercetare de piaţă şi este prezentă în România din 2006 prin achiziţia companiei locale Sobis Consult.

Compania este condusă de Bogdan Florea, care deţine 15% din acţiuni, acţionarul majoritar fiind Trenkwalder Austria, una dintre cele mai mari firme de recrutare şi plasare de personal din Europa, cu venituri de peste 1 miliard de euro în 2011 şi prezenţă în 20 de ţări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor