Afacerea corvete pentru Armată, o altă fumigenă perversă a PSD? Cîţu îl acuză pe Dragnea de ipocrizie

În timp ce Dragnea îi acuză pe tehnocraţi că au procedat ilegal cu hotărârea vizând cumpărarea de corvete pentru Armată, Cîţu arată că negocierea a început înaintea mandatului lui Cioloş, mai exact în mandatul lui Ponta.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook)

Nu mai demult de ieri, liderul PSD, Liviu Dragnea, a lansat, la Antena 3, un nou atac la adresa Guvernului Cioloş, acuzând că hotărârea de guvern care stabileşte procedura de achiziţie a corvetelor pentru Armata Română este "ilegală" şi trebuie reluată. În replică, senatorul PNL Florin Cîţu arată că în spatele declaraţiilor lui Dragnea stă o nouă fumigenă aruncată pentru a distrage atenţia opiniei publice de la scandalul Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, pe care PSD-ul vrea să îl înfiinţeze pentru a jefui banul public şi la nivel de companii.

Astfel, negocierile pentru cumpărarea corvetelor ar fi fost începute încă din timpul guvernării Ponta, fost preşedinte PSD, atrage atenţia Cîţu.

Dragnea a mai aruncat o fumigenă pe piaţă. Zici că are magazin cu produse pirotehnice. Îl acuză indirect pe Cioloş de o afacere cu corvete. Asta ca să distragă atenţia de la discuţiile despre FSDI.

Să vă lămuresc cum stă treaba cu corvetele. Corvetele nu sunt cămăşi pe care le cumperi de la mall. Un asemenea contract se negociază un an sau chiar mult. Asta înseamnă că negocierea a început înaintea mandatului lui Cioloş", susţine liberalul, într-o postare pe Facebook.

Cîţu mai precizează că înainte să plece "Mickey Mouse de la guvernare", a se citi Ponta, acesta îl numea în calitate de secretar de stat la MApN pe Gabriel-Beniamin Leş, membru marcant al PSD Satu Mare. Unde? Exact la departamentul pentru armament, fix unde începuse pregătirea contractelor pentru corvete.

Vine guvernul Cioloş şi surpriză. Toţi secretarii de stat de la MAPN, membri PSD, rămân neschimbaţi pe tot mandatul guvernării Cioloş. Implicit şi domnul Leş, astăzi ministrul apărării, tare nu?

Întrebare. Ori domnul Dragnea habar nu are pe cine a numit la MAPN ori ne ia pe toţi de proşti? Actualul ministru al apărării a fost cel care a negociat, derulat şi realizat actuală formă a contractului de achiziţionare a corvetelor! În Octombrie 2016 domnul Leş renunţă la funcţia de secretar de stat pentru a deveni membru al Paramentului României. A devenit. După care la constituirea guvernului unde credeţi că e numit ministru? Fix la ministerul apărării. Ca să-şi termine omul treaba. V-aţi prins?", spune Cîţu.

Acum să judecaţi şi voi cât de perverse sunt fumigenele lui Dragnea şi ce tupeu are, îi îndeamnă Cîţu pe cetăţeni. Cât despre Dragnea, liberalul îl sfătuieşte "să-l întrebe pe Mickey Mouse al nostru de acest contract! Şi nu pe ăla de la Disneyland."

Reamintim că, invitat miercuri la Antena 3, liderul PSD, Liviu Dragnea a declarat că hotărârea de guvern care stabileşte procedura de achiziţie a corvetelor pentru Armata Română este "ilegală" şi trebuie reluată.

"Acolo este o problemă serioasă. (...) În situaţia respectivă acea hotărâre de guvern nu putea fi adoptată fără să existe aprobarea Parlamentului. Ceea ce cred eu că va face Guvernul - şi trebuie să facă - să abroge acea hotărâre de guvern şi să reia procedura legală care înseamnă eventual memorandum în Guvern, solicitarea de la Parlament pentru aprobare după care să purceadă la hotărârea de guvern care să aibă un rezultat sau altul", a declarat Dragnea.

Liderul PSD a susţinut că "aici vorbim de un profund interes naţional, major" iar la orice achiziţie "trebuie să se ajungă pe cale legală", motiv pentru care hotărârea adoptată de Guvernul Cioloş trebuie să fie abrogată.