Adrian Thiess, strategul lui Oprescu, vrea sefia capitalei

Fost consilier al lui Ion Iliescu, al lui Dan Diaconescu, a lui Sorin Oprescu, Adrian Thiess declară că e momentul să iasă în faţa şi să lupte pentru victoria sa, adjudecându-şi Primăria Capitalei.
Adrian Thiess
Adrian Thiess (Facebook)

Un nou candidat şi-a anunţat intrarea în cursa pentru Primăria Capitalei. Fost consilier prezidenţial, afacerist şi strateg al câtorva campanii electorale, Adrian Thiess a declarat, luni seara, că va candida la Primăria Capitalei, anunţă hotnews, citând Q Magazine.

"Cred că este momentul să fac pasul în faţa, să ies din umbră, unde am sprijinit victoriile altora, şi să lupt pentru propria mea victorie", a declarat Thiess.

Fost coordonator al campaniei lui Sorin Oprescu, Thiess a mai declarat că edilul suspendat al Capitalei e cea mai mare dezamăgire a sa şi, într-un fel, eşecul lui Oprescu în administraţia locală l-a determinat să candideze.

Întrebat fiind despre posibilii contracandidaţi, afaceristul a declarat că liberalul Buşoi îi este prieten. Cât despre Nicuşor Dan, una din cele mai respectate personalităţi ale societăţii civile şi considerat un candidat redutabil la alegerile de anul viitor, Thiess a acuzat că acesta "este o creaţie a fostului PDL".

"Nicuşor Dan este o creaţie a fostului PDL şi abia îmi doresc o confruntare televizată cu acesta, însă cred că o va refuza. Eu aşa aş face în locul lui! Elena Udrea ne-ar putea poveşti mai multe despre procesele intentate de Nicuşor Dan şi retrase ulterior. Cristian Buşoi este prietenul meu. L-am anunţat astă seară despre intenţia mea de a candida şi sper să rămânem prieteni", a declarat Thiess, despre care presa a scris că a coordonat din umbră campania lui Klaus Iohannis din 2014 la prezidenţiale.

Potrivit Q Magazine, Adrian Thiess a organizat în ultimii ani o serie de conferinţe importante care i-au adus la Bucureşti pe vicontele Étienne Davignon, preşedintele Grupului Bilderberg, pe Richard Hass, Preşedintele Consiliului pentru relaţii externe al SUA, pe Mihail Gorbaciov etc.

Thiess este acţionar la firma Eurostar Catering Expres, operatorul naţional pentru serviciile de catering mobil în toate trenurile de rang superior din România: Săgeata Albastră, rapid şi accelerat. Thiess mai deţine împreună cu soţia sa, Elena Delia Thiess, încă trei firme: Dental Center 2001, Dental Expert Center şi Casa Elegance D&A 1874. Împreună cu Mihai Craiu (fost director al trustului Intact fondat de condamnatul Dan Voiculescu) Adrian Thiess deţine cotidianul Puterea, mai arată sursa citată.

Conform kamikaze, Thiess a fost consilierul lui Ion Iliescu, apoi pedelist şi apropiat al lui Blaga, apoi consilierul principal al lui Oprescu. De asemenea, Thiess a fost consilierul şi al acum arestatului Dan Diaconescu, în cadrul PP-DD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne