Adrian Năstase: Negocierile privind desemnarea candidaţilor vor continua

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
06.04.2012

Negocierile privind desemnarea candidaţilor pentru alegerile locale vor continua pentru a fi găsită "formula câştigătoare", a afirmat vineri preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase.

El a spus că sunt rezultate în urma negocierilor "în multe cazuri, pozitive", iar în altele discuţiile vor continua.

"Mai sunt unele mici semne de întrebare, dar oricum lucrurile vor trebui rezolvate foarte curând. Hotărârea noastră este de a avea candidaţi posibili în formulele cele mai bune posibile, până la momentul înscrierii pe liste", a afirmat Adrian Năstase.

Referindu-se la Congres, el a spus că acesta are semnificaţia de a marca la modul general finalizarea negocierilor şi pregătirea pentru campanie, nu doar din punctul de vedere al candidaţilor, dar şi din punctul de vedere al mesajelor.

În ceea ce priveşte afirmaţia candidatului la Primăria sectorului 6, Ştefan Florescu, potrivit căreia dacă nu va fi susţinut de USL va candida singur, Năstase a spus că astfel de chestiuni se întâmplă atât la USL, cât şi "în alte părţi".

"Este vorba, pe de-o parte, de percepţia candidaţilor sau a persoanei respective. Există uneori anumite frustrări, uneori trebuie să ţinem seama şi de considerentele pe care le impune realizarea unei alianţe. Uneori este nevoie de anumite sacrificii. Nu este uşor pentru anumiţi colegi să accepte anumite comandamente", a mai declarat preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

El şi-a manifestat speranţa ca discuţiile privind stabilirea candidaţilor să continue "într-un mod rezonabil" şi să fie găsite soluţiile cele mai bune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor